Kerem Bürsin adalet arıyor, kendisi için değil ama sektör için sözlerini sakınmıyor!

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, geçen sezon final yapan Sen Çal Kapımı dizisi ile popülerliğini bir kat daha artırdı. Yeni sezonda Lemi isimli dijital diziyle bitmiş setlere dönecek olan oyuncu hayranlarını da heyecanlandırıyor. Yeni projeden teferruat da merakla bekleniyor.

Yurt açık havada Türkiye’deki projelerle ünlenen ve milyonlarca hayranı yer alan oyuncu, bu noktaya sadece dizilerdeki performansı ile gelmedi. Karakter özellikleri ile de hayranlarından büyük alaka gören oyuncu, naif ve iddiasız tavırları ile uyarı çekiyor. Oyuncu son yaptığı açıklamada da fazla önemli bir konuya değindi ve kadın ile erkek oyuncular arasındaki adaletsizliğe vurgu yaptı.

Bu mütevazilik içinde bayan haklarına, doğaya ve hayvanlara karşı sergilediği olumlu davranış ile de gönülleri kazanan Kerem Bürsin, yaptığı açıklamalarla sektördeki sorunları da gözler önüne seren bir tutum izliyor. Kerem Bürsin, sektörde erkek oyuncuların dominant olması ve daha fazla kazanması gibi konularda sorulan soru üstüne göze çarpan sözler söyledi.

Başrol erkek oyuncusunun yanına bir kadın partner arama mantığının Türkiye’de çok yaygın olduğunu, Farah Zeynep Abdullah, ‘domates seçer gibi’ diyerek eleştirmişti. Kerem Bürsin de erkek oyuncular ile kadın oyuncular aralarında oluşan bu farkın, sadece Türkiye’de olmadığını açıklama etti.

Meşhur oyuncu, “Ülkemize has bir şart yok. Dünyada maalesef biraz böyle. Yalnızca sektörümüzle de alakalı değil, az daha her sektörde böyle. Güzel değil, ama yapımcıların bence bir tık daha seçimler yapmalı” diye konuştu. Kimseyi kusur bulmak istemediğini de belirten oyuncu, piyasada toksik erkekler de olduğunu ve onların ışık halkası çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Kerem Bürsin, “Bu tarz şeylere yük vermemiz lüzumlu. Dünya önem veriyor. Başka piyasalar siklet veriyor. Bizim de bence bu önemi bir tık artırmamız gerekli. Şu Anda yurt dışından gelen platformlar var. Onların politikasına tarafından bunlar çok önemli şeyler. Irkçılık, seksizim, bizim de artık bunlara çok fazla siklet vermemiz lüzumlu” şeklinde açıklamada bulundu.

Başrolde bulunan bir oyuncunun partnerini seçme konusunda ara sıra hitabe alabildiği hatırlatılınca da Kerem Bürsin, bu tavrı da dürüst bulmadığını açıklama etti. Ünlü oyuncu, herkesin deneme çekimlerine katılması gerektiğini ve bunun isimle veya popülerlikle bir ilgisinin olmadığını da anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bile çok ünlü isimlerin deneme çekimleri sonucunda rolleri alabildiğini anlatan Kerem Bürsin, Türkiye’de bu tür bir uygulamanın yaygın olmamasını da eleştirdi.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/kerem-bursin-adalet-ariyor-kendisi-icin-degil-ama-sektor-icin-sozlerini-sakinmiyor/1340060