Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar corona virüsün turizm sektörüne olumsuz etkisi sürüyor Kıbrıs'ta faaliyet belirten Merit oteller zinciri bugün lokal bir gazeteye verdiği ilanda, pandemi sürecinde alınan tedbirlerin “ekonomi göz ardı edilerek” alındığı savunulan açıklamada, “belirsizliğin devam ettiği, böylece Merit Otellerini süresiz olarak kapatma kararı alındığı” duyuruldu.

İlandaki “3 günlük karantinasız gelişler bile turizm sektörüne motivasyon ve can suyu olmaktaydı” sözleri de dikkat çekti.

İlanda şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyuna üzülerek duyuruyoruz. Covid-19 pandemi sürecinde yetkililer tarafından ekonomi ayrıntılarıyla göz ardı edilerek alınana kararlar çerçevesinde gerek aidat, gerekse piyasa ödemelerimizi eksiksiz yapmakla birlikte, çalışma arkadaşlarımıza da imkanlarımız ölçüsünde sahip çıktık.

Evvelden uygulanmakta olan 3 günlük karantinasız gelişler bile turizm sektörüne motivasyon ve can suyu olmaktaydı.

Ancak bugün geldiğimiz nokta itibari ile kararsızlığın ve belirsizliğin halen devam etmesinden dolayı KKTC'nin en büyük oteller zinciri olan Merit otellerini süresiz olarak kapatma kararı aldığımızı kamuoyuna üzülerek duyuruyoruz."

“ÜCRET ÖDEYEMEZ IŞIK HALKASI GELDİK”

Kıbrıs Postası'nda bulunan habere kadar, Bir televizyon kanalında konuyla ilgili konuşan Merit Royal Genel Müdürü Aybars Kutluba, 3 jurnal karantinasız girişlerin her yerde uygulamaya konmasının elzem olduğunu belirterek, devletin millet çalışanları değin özel sektörü de desteklemesi gerektiğini açıklama etti.

Ücret ödeyemeyecek noktaya geldiklerini gösteren Kutluba, yerel vakalardan otellerin sorumlu tutulmasını da eleştirdi.

Merit otellerinin karantinasız girişler baştan başlayana kadar kapalı kalacağını dile getiren Kutluba, “Bugün açıkladığımız kapanma kararını zoraki olduğumuz için aldık” diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com