Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Times, kilo atamak ve bahşedilen kiloyu korumak için önerilen 7 yolu derledi. Bu yöntemlerle bundan böyle hem kilo belirlemek ayrıca de verilen kiloyu gözetmek olası olacak.

İşte kilo vermenize ve verdiğiniz kiloyu korumanıza yardımcı olacak 7 teklif…

ARALIKLI ORUCU DENEYİN

Yapılan incelemeler günde 8-10 saat yemek yemek yemeyi ve kalan 16-14 saat oruç tutmayı kilo verip almamanın en iyi yollarından biri olarak gösteriyor. Chicago, Illinois Üniversitesi Uygulamalı Afiyet Bilimleri Koleji’nde kinesiyoloji ve gıda profesörü olan Krista Varady kadar geçen sene yayınlanan bir incelemede, gidip gelen oruç uygulayan insanların cisim ağırlıklarının ortalama yüzde 3’ünü kaybettikleri tespit edildi. Varady, “Vücudunuzu biraz daha az yemeye kandırıyorsunuz ve bu yüzden kilo verebiliyorsunuz” dedi.

HER GÜN KARA DUT YİYİN

Belfast Queen’s Üniversitesi’nde biyoloji ile ilgili bilimler profesörü olan Aedin Cassidy’nin araştırmasına tarafından, koyu renkli meyveleri tüketmek, bir doz lif, C vitamini ve flavonoid, antosiyanin gibi doğal olarak oluşan bitki bileşikleri sağlar, bu da sağlığı artırır ve bununla beraber kilo vermenize de muavin olur. Cassidy, British Medical Journal’da yayınlanan ve 24 yıl her tarafında takip edilen 124.086 kişiyi kapsayan araştırmalarından birinde, ahenkli olarak çilek, kiraz ya da elma yiyen orta yaşlı insanların yirmi sene boyunca hiç kilo almadıklarını ve zayıfladıklarını buldu.

HAFTADA 3 KERE EGZERSİZ YAPIN

Plos One dergisinde yapılan bir araştırmaya tarafından, kasları takviye etmek için direnç antrenmanı yapan kişilerin zamanla fazla şişman olma olasılığı, bundan kaçınan kişilere tarafından yaklaşık yüzde 30 oranında daha az. Ayrıca geçen yıl New South Wales Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, sadece güç antrenmanıyla bile yağ ve kilo kaybedilebileceğini ortaya çıkardı. UNSW’de bir egzersiz bilimcisi olan Dr. Mandy Hagstrom’a tarafından, yağ kaybını görmek için haftada üç defa 45-60 dakikalık direnç eğitimi yapmanız gerekir.

HER GÜN YOĞURT YİYİN

Protein açısından varlıklı olan yoğurt, yüksek karbonhidratlı bir kahvaltıdan daha tok hissetmenizi sağlar, bu da birkaç saat daha sonra istek nöbetlerini önlemeye tezgâhtar olabileceği ve uyumlu olarak yemek yemenin kilo vermeye muavin olabileceği anlamına gelir. International Journal of Obesity’deki bir makalede gözden geçirilen 22 egzersiz, yoğurt yiyenlerin, onu çok sık ya da hiç tüketmeyenlere kadar tipik olarak daha ince bel ve daha düşük cisim yağına sahip olduğunu buldu.

DAHA POZITIF FERMENTE GIDA TÜKETİN

Kimchi, kefir, lahana turşusu ve kombucha gibi yiyecekler, bağırsaklarımızda yaşamış trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar olan mikrobiyomun sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve keza kilo kontrolüne de asistan olabilir. Washington Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, iyi bağırsak mikroplarının varlığının, perhiz yapanların kaç kilo verebileceğini etkilediğini tespit etti. Her ay durmadan kilo verenler, daha arti mikrobiyal çeşitliliğe sahipti.

ATIŞTIRMALIK OLARAK FINDIK TÜKETİN

Öğünler arasında birkaç sade, kavrulmamış Brezilya fıstığı, kaju fıstığı, fındık, makademya, ceviz, çam fıstığı, Antep fıstığı veya ceviz seçim edin. Çalışmalar, sade bir çubuk kraker atıştırmak yerine bu fındıklardan 40 gram atıştırarak diyet yapanları inceledi. 24 hafta sonra fındık atıştıranlar kilo kaybını korurken, çubuk kraker yiyenler aynı sayıda kalori almalarına karşın kilo alıyorlardı. UCLA’da tıp profesörü ve makalenin başyazarı Zhaoping Li, “Yemişler olağanüstü bir protein, sağlıklı yağ ve lif kaynağıdır, bu da onları bu kadar doyurucu yapan şeydir” dedi.

HER GECE FAZLADAN 1 SAAT UYUYUN

Chicago Üniversitesi’nde yakın zamanda yapılan bir araştırma, gece yalnızca bir saat fazladan uyumanın insanların kilo kaybetmesine yardımcı olduğunu gösterdi.

Chicago Üniversitesi’nden Dr. Esra Tasali, genel olarak gece 6,5 saatten daha eksik uyuyan genç, pozitif kilolu yetişkinlerin bu süreyi gece sıradan 1,2 saat artırdıklarında, günde 270 kalori eksik aldıklarını buldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kilo-vermenin-ve-formu-korumanin-7-kolay-yolu-haberi-548539