Sözcü Gazetesi'nden Elif Çavuş'un haberine göre 25 ve 26’ıncı dönem CHP Milletvekili Haluk Pekşen, 16 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 61 yaşındaki Pekşen’in vefatı sonrası, “corona aşısına bağlı kalp kapakçığı zarında iltihaplanma” meydana geldiğine dair iddialar sosyal medyada süratli yayıldı.

Haluk Pekşen’in dün defnedilmesinin gerisinde bir tanımlama yapan kızı Ezgi Pekşen, babasının vefatıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

NE ZATÜRRE NE COVID NE DE AŞI

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yerine getirmek zorunluluğunu hissediyorum. Kıymetli babam Haluk Pekşen ne zatürre ne Covid ne de aşı sebebiyle hayatını yitirmiştir.

15 Ağustos 2022 günü akşamı yemek yerken rahatsızlanması üzerine Acıbadem Bodrum Acil'ine gittik. “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek yemek sırasında başladığını” açıklama etti. Yapılan inceleme sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde, ELEKTROKARDIYOGRAM’si de normal çıktı.

ACISI BÜTÜN GECE DEVAM ETTİ

ANALJEZIK verip bizi eve gönderdiler. Babamın acısı bütün gece devam etti ve sabah erken saatte yeniden “Beni hastaneye götürün” dedi, doktorlar yine her şeyin bayağı olduğunu belirtseler de babam hastaneye yatmak istedi. O gece tansiyonu yükselip alçalmaya ve ateşi çıkmaya başladı.

BİR TÜRLÜ TEŞHİS KOYAMADILAR

Çarşamba günü tüm değerleri yükselmişti, vücutta enfeksiyon oluşmuştu. Babamın sorumluluk sahibi doktoru ne tuhaftır fakat bir sözüm ona (!) gastrologtu. Covid, zatürre başlangıcı vs. türlü tahminlerde bulunsalar da bir türlü tanı koyamadılar.

ENDOSKOPİ YERINE GETIRMEK AKILLARINA GELMEDİ

Babam şayet anlayan çıkar diye odaya gelen tüm doktorlara “Göğsümde yanma var, yatınca artıyor, yemek yemek yiyince artıyor. Reflüm var ondan olabilir mi” diye anlattı. Ama “Ne olacak bu memleketin hali” diye babama tasa yanan o kişilerin aklına “Size bir endoskopi yapalım” aramak gelmedi.

Bir zaman sonra “İyileştin” diye taburcu ettikleri babam daha da kötüleşti ve uçak ambulansla Ankara Güven Hastanesi'ne getirdik. Doktorlar yemek borusunun 32 cm’inde kalp hizasında delik olduğunu fark ettiler ve babama sordular.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Babam da balık yediği sırada fenalaştığını ve bunu Acıbadem'de açıklama ettiğini söyledi. Ama bundan böyle enfeksiyon yürek zarına yol yapmıştı, değerleri çok artmış ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çökmüştü. Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün geçmişti.

BU ACIYI HAZMEDEMİYORUZ

Benim canım babam her zamanki gibi elinden gelen tüm mücadeleyi verdi ama 1 ay dayanabildi. Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. “Size anjiyo yapalım” çağrıda bulunmak yerine “Size endoskopi yapalım” deseler şu lahza Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı.

Oysa babama konulan yanlış tanı gibi yanlış bilgilerle insanların kandırılmasını kendi vicdanımıza yediremeyiz. Babamın durumunun aşı ile hiçbir ilgisi yoktur.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kizindan-haluk-peksenin-olumuyle-ilgili-aciklama-haberi-554606