Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre Konya'nın Bozkır ilçesi Yukarıya Mahalle'deki Ahmet Yaşar Sokağı üzerinde bulunan bir lisenin yanından evvelki gece geçen yurttaşlar, mektebin bahçesinde kesik bir baş görünce, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak ihbarda bulundu.

İhbar üzerine hadise yerine giden takımların bölgede yaptığı tahlil neticesinde kesik başın bulunduğu bahçenin yanındaki yolda bir ceset bulundu. Cesedin 56 yaşındaki Mustafa Sömek'e ait olduğu tanımlandı.

ÖLDÜRÜP BAŞINI KESTİ

Olayla alakalı tahlil başlatan Konya Cinayet Ofis Amirliği Takımları, cinayetin 41 yaşındaki Mücahit Minaz tarafından işlendiğini ortaya çıkardı. Minaz'ın yolda yürüyen Mustafa Sömek'i arttan yanaşıp bıçaklayarak öldürdüğü tanımlandı. Minaz'ın daha sonra ise öldürdüğü Sömek'in başını ve cinsel uzvunu kestiği ve kesik başı mektebin bahçesine attığı tespit edildi.

TAKSİYLE KAÇTI

Vahşice işlenen cinayetin ardından bir taksiye binerek hadise yeriden kaçtığı tanımlanan Minaz'ın peşine düşen polisler, kaçış güzergahındaki güvenlik kameralarından Yalıhüyük ilçesi güzergahına gittiğini tespit etti. Minaz polisin tertip ettiği harekâtla tutuldu. Şizofren olduğu ve daha evvel rehabilitasyon gördüğü tanımlanan Mücahit Minaz'ın sorgusu sürüyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com