Sabahleyin Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine tarafından Konya'da 2 yıl önce yaşanan olayda, Mustafa Şakir Özkan'ın kullandığı otomobil, Bosna Hersek Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi'nde tramvay durağına yakın bir noktada durdu.

Sürücü Özkan ile Hüsnü Karaer otomobilden indikleri sırada arkadan gelen Mesut Öğütçü yönetimindeki kamyonet, Hüsnü Karaer'e çarptı. Yaralanan Karaer, ambulansla kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kaza hatıra ise MOBESE kameralarına yansıdı.

ASLİ KUSURLU BULUNDU

Mesut Öğütçü emniyetteki ifadesinin arkasından savcılık talimatıyla hür bırakıldı. sonra hazırlanan adli tıp raporu sonucu asli kusurlu yer alan Öğütçü, yeniden gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mesut Öğütçü hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Cinayet Mahkemesi'ne dava açıldı. Esir yargılanan Öğütçü suçlama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere bağımsızlık bırakıldı.

18 BİN TL PARA CEZASI

Konya 7. Asliye Canice Mahkemesi, Mesut Öğütçü'ye 'taksirle ölüme niçin olma' suçundan iyi hal hükümleri de uygulayarak 2 sene 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme bu cezayı da 18 bin 200 TL adli para cezasına çevirip, Öğütçü'nün 24 eşit taksit taksit ödemesini kararlaştırdı.

KARARA İSYAN ETTİ

Kazada ölen Hüsnü Karaer'in oğlu Yasin Karaer (35) karara ayaklanma ederek, "Bir canın bedeli bu mu? Biz bu kararı kabul edemiyoruz. O nedenle karara itiraz ettik. Bu kararın bozulacağını, sürücünün yargı ettiği cezayı alacağını ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/konyada-taksitli-olum-haberi-542417