Sabahleyin Gazetesi'nden İhsan Tunçoğlu'nun haberine tarafından Kütahya, uzun yıllardan beri eczacılık yapan aşı karşıtı Cemile Berra Tüfekçibaşı'nın dramatik hikayesi konuşuyor.

Eczacı Cemile Berra Tüfekçibaşı subay eşinden boşandıktan daha sonra, sosyal sorumluluk hizmetlerinde ve Eczacılar Odasında aktif olarak gönüllü çalışmalara tartma verdi.

Eczacı Tüfekçibaşı'nın yakın çevresine sürekli olarak, "Ben farmakolji okudum. Belli data. Kovid aşıları uygulandıktan 2 sene sonra ölüme yol açıyor. Ben vefat etmek istemiyorum. Bu yüzden asla aşı olmayacağım. Sizlere de tavsiyem aşı olmayın" şeklinde öğüt ve telkinlerde bulunuyordu.

Aşı karşıtı şanssız bayan arkadaş grubunda benzer tavsiyelerde bulunduktan 1 hafta daha sonra yapılan testin artı çıkması üzerine, Kütahya Afiyet Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Fakat yapılan bütün tedavilere karşın kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Kütahya Valisi Ali Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kütahya Eczacılar Odası asalet Kurulu Üyesi, Eczacı Cemile Berra Tüfekçibaşı'nın Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmesinden dolayı, meslektaşlarına başsağlığı, kendisine Allahtan rahmet diliyorum" sözlerine yer verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/koronavirus-asisi-2-yil-sonra-olduruyor-dedi-1-hafta-sonra-vefat-etti-haberi-538322