Kardashian kardeşlerin en büyüğü 41 yaşındaki Kourtney Kardashian, 103 milyon Instagram takipçisine cerrahi maskelerle alakalı aktardıkları sebebiyle tenkit topladı.

Reality show yıldızı, “mavi cerrahi maskelerin sentetik florür kapsayan bir kanserojenden PTFE yapıldığını” öne süren bir görseli paylaştı.

Görselde yer alan cerrahi maskelerle alakalı iddianın kaynağı öğrenilmiyor. Kardashian’ın emojilerle paylaştığı görselde şu ifadeler bulunuyor:

“Cancer.Org’a göre bu madde PTFE karaciğer, testis, pankreas, böbrek ve meme urlarıyla ülseratif kolit, tiroid hastalığı, preeklampsi ve yüksek kolesterol tehlikesini artırıyor.”

Independent Türkçe’nin haberine göre uzmanlar, cerrahi maskelerin bu maddeyi kapsadığı iddiasına tenkit etiyor. Amerikan Kanser Derneği’nin baş tıp ve bilim misyonlusu Dr. William Cance, şunları söyledi:

“Cerrahi maskelerde kansere neden olan PTFE bulunduğu iddiasını destekleyecek hiçbir ispat yok.”

Dr. Cance ayrıca, “Bir cerrahi onkolog olarak, sıhhat sektöründeki binlerce meslektaşımla hastaları enfeksiyonların dağılmasından gözetmek için senelerdir maske takıyorum” ifadesini kullandı.

New York Post’un Kardashian’a eriştiğini ancak yorum yapmayı yalanladığı bildirildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com