MedyaRadar'ın haberine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS'de çıkan soruların bir yayınevinin test sınavındaki sorularla benzer olmasına yönelik iddialar üstüne dün akşam Devlet Denetim Kurulu'na analiz talimatı verdi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Erdoğan'ın DDK'ya verdiği talimatın arkasından benzer gece Devlete Ait Gazete'de ÖSYM Başkanı'na ilişkin karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

"BİR SORUN GÖRÜNÜYOR"

Direktifler üzerine müfettiş heyeti ÖSYM'den inceleme başlattı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" dedi. Görevlendirilen heyetin uygun tahlil yapacağını belirten Devlet Kontrol Kurulu Başkanı Yunus Arıncı şöyle konuştu: "Bir heyet görevlendirdik. Müfettişlerden oluşan heyet yerinde inceleme ve araştırma yapacak. ÖSYM'deki analiz ve araştırma sürecine ilişkin bir vakit vermemiz şu aşamada mümkün yok. Tabloyu tamamiyle görmemiz lazım. Ama muhtemel olan en kısa sürece raporumuzu Cumhurbaşkanına sunacağız. Bir sorun göründüğünü açıklama etmiştim. Sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek."

KABAHAT DUYURUSUNDA BULUNULDU

ÖSYM'de incelemelerini tamamlayan Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kpss-sorulari-skandalinda-flas-gelisme-haberi-552468