Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün gerisinde Netflix dizisi The Crown'a olan ilgide de büyük artış yaşandı.

Kraliçe'nin hükümdarlık dönemini işleyen kurgusal yapım, 5. sezonunun yayımlanmasına birkaç ay kala Netflix listelerinde üstteki sıralara yükselmekle kalmadı, tüm platformlar genelinde en çok izlenen diziler arasında girdi.

Yayınlama platformlarının verilerini derleyen FlixPatrol'a tarafından The Crown, 72 ülkede Netflix'in en fazla izlenen birincil 10 dizisi arasına girdi.

Dizi, Netflix'te 11 Eylül itibarıyla Ukrayna'da birinci; Bulgaristan, İtalya ve Malta'da ikinci sıraya yerleşti. Türkiye'deyse listeye 9. bayağı girdi.

Tekrar 11 Eylül itibarıyla The Crown dünya genelinde Cobra Kai, Devil in Ohio ve Diary of a Gigolo'dan sonradan Netflix'te en çok izlenen 4. üretim oldu. Dizi, 4 Eylül haftası benzer listede 16. sıradaydı.

Bunun yanında The Crown, bütün yayınlama platformlarındaki izlenmeler birlikte değerlendirildiğinde de dünya çapında önemli bir ilerleme kaydetti.

TelevisionStats.com'daki verilere kadar dizi, dünya genelinde en çok izlenen 7. yapım oldu.

The Crown'ı geçen dizilerin sırası şu şekilde:

1-House of the Dragon
2-Cobra Kai
3-Yüzüklerin Efendisi: Kuvvet Yüzükleri
4-Game of Thrones
5-Devil in Ohio
6-Stranger Things

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından 'The Crown'ın izlenmeleri artışta!

Ayrıca, The Crown'a olan ilgi Vikipedi ziyaretlerine de yansıdı. Günde ortalama 7-8 bin tıklama bölge dizinin sayfası, 9 Eylül'de 100 bin tıklanmaya ulaştı.

The Crown'ın 5. sezonu kasımda Netflix'te gösterime girecek.

öte taraftan oyuncu seçimleri tamamlanan 6. sezonun yapımına Kraliçe'nin ölümünün peşinde ara verildi. Çekimlere devam edilip edilmeyeceği hakkında az önce bir izah etme yapılmadı.


Kaynak: Independent Türkçe, What's on Netflix, FlixPatrol

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kralice-ii-elizabethin-olumunun-ardindan-the-crownin-izlenmeleri-artista-haberi-554249