Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Tuba Ayhan'ın haberine göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü, evinde elleri arkadan kelepçeli, başına poşet geçirilmiş haldeki cansız bedeni bulunan Ukrayna vatandaşı Kristina Novytska'nın ölümüyle ilgili yeni ayrıntı ortaya çıkmaya başladı. Genç kadının en son, Kiev'de emlakçılık yapan ve annesi aracılığıyla tanıdığı, Türk vatandaşı erkek arkadaşına cep telefonundan, "Ben ölürsem aileme bakar mısın?" yazılı mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

KELEPÇEYİ 30 LİRAYA ALMIŞ

Kiev'in yanı sıra Bodrum'da da evi olduğu öğrenilen erkek arkadaşın ifadesine başvuruldu. Adı açıklanmayan erkek dost ifadesinde, "Bana mesaj attı. Evli olduğum için sildim. Uzun zamandır görüşmüyorduk. Temmuz ayında Bodrum'a gelince benimle irtibata geçti, böylece baştan görüşmeye başladık" dedi. Ukrayna'da yaşamış anne Larissa Novytska'nın, kızının konut sahibini telefonla arayarak, "Kızım 1 Ocak günü Kiev'e gelecekti. Gelmedi, kendisine de ulaşamıyorum. Bir yoklama eder misin?" demesi üstüne ölü yer alan Kristina Novytska'nın yapılan araştırmada, Kiev'e gitmek için uçak bileti almadığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalar sonunda, olay yerinde yer alan kargo paketinden, genç kadının ellerindeki kelepçeyi internet üzerinden satın aldığı saptandı. İzmir merkezli firmaya, Kristina'nın kelepçenin ücreti olan 30 lirayı kredi kartından ödediği belirlendi.

İLK ÖNCE UYKU HAPINI İÇMİŞ

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olduğu, bu nedenle çok iyi Türkçe konuştuğu öğrenilen Kristina Novytska'nın cansız bedeninin yanında kullanılmış 4-5 poşet bulundu. Olay uygun ip ve atkı da bulan polis, genç kadının daha önce de defalarca farklı sebeplerle intihar girişiminde bulunduğunu saptama etti. Bunalım ilacı kullandığı öğrenilen Kristina Novytska'nın yanında hem uyku hapı da bulundu. Genç kadının ilk olarak uyku ilacı içip, başına poşet geçirdiği tahmin ediliyor.

Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Novytska'nın vücudunda darp ve yara izine rastlanmadı. Genç kadının nefessiz kalarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Kristina Novytska'nın cenazesi Ukrayna'nın Kiev kentinden gelen ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ülkesine götürüldü.

Olay yeri incelemesinde Kristina Novytska'nın kendi sonunu şu şekilde hazırladığı öngörüldü: İlk olarak tek elini kelepçeledi, arkasından çöp poşetini kafasına geçirdi. Bir iple boğazını bağlayan genç bayan, sonradan kelepçeli olan eli ile diğer el bileğine kelepçenin halkasını geçirerek kilitledi.

Bir polis yetkilisi, bu şekilde ölümü seçenlerin, nefessiz kaldığında refleksle poşeti açmamak için bu intihar şeklini uyguladıklarını dile getirdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com