Uyruk Gazetesi'nden Seyfettin Ersöz'ün haberine göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek. Yılın birincil kabine toplantısı olma özelliğini içeren toplantının belli başlı gündemini, koronavirüs salgını oluşturacak.

Vaka ve vefat sayılarının artışı sonrası uygulanmaya başlayan sokağa çıkma kısıtlamalarının ardındaki, olgu sayıları 30 binden 10 binin altına değin geriledi. 250’yi aşan ölüm sayıları da 181’e kadar düştü. Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadeledeki son tabloya ilişkin Kabine’ye bir sunum yapacak. Alınan tedbirlerin sahaya yansıması ayrıntılı şekilde incelenecek. Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaların ne dek daha süreceği ele alınacak.

Aşı çalışmaları

Aşı ve aşılama süreci de Kabine’de masaya yatırılacak. İlk etapta 3 milyon doz civarında Çin’den, Sinovac adlı şirketten alınan “Coronavac” aşısı Türkiye’ye getirilirken, toplamda 50 milyon doz aşı için imzalar atıldı. Aşının inceleme süreci devam ediyor.

Yapılan çalışmaların ardından ilerleyen günlerde kitlesel aşılamaya geçilmesi planlanıyor. Hastanelerde aşı odaları da hazırlanmaya başlandı. Aşıların dağıtımı, aşılama süreci, ilave sözleşmeler ve yerli aşı çalışmaları da bütün yönüyle toplantıda değerlendirilecek.

Toplantıda iç ve dış politikadaki son gelişmeler de mercek altına alınacak. Bu kapsamda Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler ile AB ile ilişkiler masada olacak. ABD’de yaşanan olaylar ve 20 Ocak’ta göreve başlayacak Joe Biden yönetimiyle ilişkiler konusu da görüşülecek.

Buluşma sonrası yapılacak basın açıklamasında, Erdoğan’ın 2020 ve 2021 yılına ilişkim mesajlar vermesi de bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com