Sözcü Gazetesi'nin haberine göre üçüncü safha klinik test sonuçlarına tarafından, ülkede geliştirilen Abdala adlı aşının corona virüsüne aleyhinde vasilik oranı yüzde 92.28 olarak açıklandı. Üç doz olarak yapılan aşının kısa vakit içinde yerel düzenleyiciler tarafından acele dilekçe onayı alması bekleniyor.

ÜÇ DOZDAN İKİSİ YÜZDE 62 KORUYUCU

Ülkede geliştirilen bir diğer aşı olan Soberana 2 için de geçtiğimiz günlerde kayda değer bir data paylaşıldı. Aşının üç dozundan ikisi uygulandığında yüzde 62 etkinlik oranı gözlemlendiği belirtildi. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, son gelişmeler üstüne paylaştığı Twitter mesajında, “Finlay Enstitüsü’ndeki uzmanlarımız pandeminin vurduğu dönemde bütün engelleri aşarak bize iki etkili aşı sunmayı başardılar” dedi.

Corona virüsü salgınının başladığı günden bu yandan Küba’da 169 bin 365 vaka ve 1170 can kaybı kayıtlara geçti. Küba salgın sürecinde yurt dışından almayarak kendi aşısını üretme kararı almıştı.

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kuba-yerli-corona-asisi-abdalanin-sonuclarini-acikladi-haberi-534465