Sabahleyin Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine tarafından ünlü oyuncu Kubilay Aka'nın geçtiğimiz nisan ayında telefonuna bir mesaj geldi. Mesajda ünlü oyuncuya ait olduğu iddia edilen çıplak fotoğraflar ve münasebet videoları vardı.

Söz konusu resim ve videoları sosyal medyada ifşa edeceğini söyleyen kimliği süresiz şahıs, meşhur oyuncudan 40 bin dolar para talep etti.

Yayınlanan görüntülerle itibaren zedeleneceğini düşünen meşhur oyuncu kendisine gönderilen banka hesabına laf konusu parayı havale etti.

Yurtdışına ait başka bir göstermelik geçtiğimiz günlerde ünlü oyuncuya yeniden mesaj geldi.

Mesajda yine meşhur oyuncuya ait olduğu bahis edilen diğer görüntüler ve benzer şantaj içerikli cümleler yer alıyordu.

Şantaja maruz kalan ünlü oyuncudan bu defa 60 bin dolar istek edildi.

Yakışıklı oyuncu laf konusu fotoğrafların kendisine ait olmadığını ve parayı yatırmayacağını söylediğinde ise telefon kullanıcısı meşhur oyuncunun konut adresini, bireysel bilgilerini ve ailesine ait bilgilerinin kendisine mesaj olarak gönderilip, 'Aile hayatını bitireceğim. Bu videoları sosyal medyada yayınladığımda senin kariyerinde noktalanacak' şeklinde korkutma içerikli mesajlara maruz kaldı.

Meşhur oyuncu mesajlar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kendisinden şantaj yoluyla para talep eden kimliği belirsiz kullanıcıların Nisan ayında 40 bin dolar para almalarına karşın hala şantaja devam ettiklerini ve maruz kaldığı tehditler nedeniyle korktuğunu bildiren meşhur oyuncunun ihbar üzerine olayla ilgili soruşturma açıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kubilay-akaya-ciplak-fotografli-tehdit-haberi-554187