Sabahtan Gazetesi'nden Feride Cem'in haberine göre İsrail'in Filistinliler'e yönelik bayan çocuk demeden uyguladığı katliama meslek dünyasından büyük tepki yağıyor. İsrail'in dünyanın gözünün önünde büyük bir katliama imza attığını söyleyen iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kudüs'e yardımcı olmak için kolları sıvadı.

Destek seferberliğinin bayraktarlığını ise Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) yapıyor. İsrail'in hileli ve hukuksuz katliamını en yüksek sesle kınadıklarını söyleyen Başkan Orhan Okumuş yaptığı açıklamada, "Biz iş insanları olarak bu sürece ilgisiz kalamayız. Çünkü bu bütün ümmetin meselesi. Yüreğimiz yanıyor. Dün itibarıyla Türkiye genelinde takviye çağrısı başlattık" dedi.

KIZILAY ÜZERİNDEN YAPILACAK

İl başkanları ile yaptıkları toplantıda yaşanan sürece katkı maddesi sunmanın önemi konusunda mutabık kaldıklarını söyleyen Kültürlü, "Anında yardım etmek için kolları sıvadık. İl başkanlıklarımız nakdi yardımları toplayacak. Bu yardımları Kızılay kanalıyla orada dünyanın gözünün önünde İsrail zulmüne maruz kalan Filistinliler'e ulaştıracağız. Yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışacağız" dedi. İsrail'in alçaklıkta hudut tanımadığını söyleyen Okumuş, şunları kaydetti: "Gördüklerimiz karşısında yüreğimiz yanıyor. Bugün birlik için hepimiz üstüne düşeni gerçekleştirmek zorundayız."

ÜRÜNLERE BOYKOT HAZIRLIĞI

ASKON, Filistinlilere nakdi yardımın yanı sıra İsrail'e yönelik idareli boykot açılmak için de harekete geçmiş durumda. İki ülke ticaretini incelemeye aldıklarını söyleyen Orhan Okumuş, "İsrail'den hangi ürünleri ithal ettiğimizi inceliyoruz. Ülke olarak İsrail mallarını boykot etmemiz lüzumlu. Hadlerini söylemek istiyoruz. Çünkü bizim mescidimize saldırıyorlar. En kısa sürede boykot edeceğimiz ürün listesini yayınlayacağız" diye konuştu.

MÜSİAD'DAN MÜLTECİ KAMPLARINA YARDIM

Filistin'de yaşanan büyük trajediye tepki bildiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Biz her sene Ramazan ayında Filistin'de binlerce aileye yardımda bulunuyoruz. Bu sene da aynı şekilde yardımlarımızı sürdürüyoruz.

Özellikle sığınmacı kamplarındaki binlerce aileye destek yapıyoruz. Oraya mali yardım yapıyoruz. Halka dağıtılan yiyecek maddelerini de lokal esnaftan alıyoruz. Filistinliler'in bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var."

TOBB, AB İŞ DÜNYASIYLA TEMASA GEÇTİ

TOBB ülkede ablukadan dolayı yaşanan sıkıntıları aşmak için Filistin'de kurmayı planladığı organize sanayi bölgesi yatırımı için hummalı bir alıştırma yürütüyor. TOBB Idare Heyeti Başkan Vekili ve Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Bu projeyi fazla önemsiyoruz. Söz konusu yatırımı hayata geçirip orada Filistinlileri istihdam etmek istiyoruz. Hedefimiz en az 5 bin kişiye istihdam imkânı karşılamak" diye konuştu. öte yandan TOBB'un Avrupa Birliği'ndeki meslek örgütleri ile temasa geçerek AB'nin İsrail'i kınaması için egzersiz yürüttüğü öğrenildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kuduse-yardim-seferberligi-haberi-532546