DW Türkçe’den Nevşin Mengü’ye konuk olan Kürşat Ayvatoğlu, göründüğü gibi lüks bir hayatının olmadığını öne sürdü. Yaşamayı sevdiğini gösteren Ayvatoğlu, “En iyi fotoğrafları paylaşmaya, en iyi hayatı yaşamaya çalışıyoruz. Herkes en iyi yemeği yediğini, en iyi arabasını, en iyi mekana gittiğinde fotoğrafını paylaşıyor. Tüm genç kardeşlerim buna çok dikkat etmeli. Madde ve sosyal medyada kendini ayrı görüş gibi bir yolda, arayışta olma içinde kimsenin olmaması gerekiyor. Ben yılda bir hafta tatil yapıyordum. Bir sene vermiş olduğum mücadelenin sonunda tüm imkanlar doğrultusunda harcamalıyım diyordum” dedi.

SÜLEYMAN ARISTOKRAT’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP teşkilatından özür dileyen Kürşat Ayvatoğlu, “Içki de kullanıyordum, sigara da kullanıyordum fakat bunları paylaşmıyordum. Bana kumpas kuranlar mahrem dediğimiz görüntüleri paylaştı. Hamza Bey'in telefonu bana vermişliği yok. Orada atama teslim yapılıyordu. Konuşmalar sırasında Hamza beyin telefonu kesintisiz titriyordu. Konuşmaya zarar verdiği için masadan almam için muhabere edildi. Ben de aldım ve çıkışta kendisine iade ettim. Süleyman Soylu'nun gece gündüz vermiş olduğu bu mücadelede onun tebessümüne vesile olayım derken üzülmesine vesile olduğum için fazla pişmanım, ondan fazla fazla özür diliyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı fazla sevdiğini kaydeden Kürşat Ayvatoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, böyle karşısına çıkmak istemezdim” dedi.

“ARKADAŞ SANDIĞIM İNSANLAR KAPAN KURDU”

Dost sohbet grubunda paylaşılan fotoğrafların sosyal medyada yayınlandığını ileri süren Kürşat Ayvatoğlu, “Ben arkadaş sandığım insanların kalleş bir tuzağına düştüm. Böyle yaparak ellerine ne geçmiş olabilir. Enteresan bir şekilde şaşkınım. Bütün hayatımı mahvettiler. Yanlış bir şekilde idrak operasyonu yürütüldü. Üzgünüm, mağdurum ve doğrusu tüm gençlere de tavsiyem arkadaşlarınıza, dostlarınıza fazla dikkat edin” ifadelerini kullandı.

“OLAYIN ŞOKUYLA DEDİM”

Ayvatoğlu, ifadesinde uyuşturucu için ‘pudra şekeri’ demesinin nedenini ise “Olayın şokuyla dedim, parti teşkilatını üzmemek adına, aklıma birincil gelen şeydi” diye açıkladı.

“15-20 YILLIK ARKADAŞLARIM TEHDİT ETTİ”

15-20 yıllık arkadaşlarının kendisine entrika kurduğunu öne süren Ayvatoğlu şu ifadeleri kullandı:

* Her gün beraber olduğum, anneme anne diyen, her gün benzer tastan yemek yiyen arkadaşım fazla kuvvet durumdaydı. İki arkadaşım vardı zaten böyle, gecemi gündüzümü verdim. Çok zor durumda kaldığında nakite ihtiyacı olduğunu, ben daireyi sana vereyim, sen bana peşin para ver, daireyi sen alırsın demişti. Bağ yapmıştık. Takriben 3 sene bekledim, dedim ama ‘Bundan Böyle ticari faaliyetime yoğunluk veriyorum şu parayı öde’. Beni atlattı…Kardeşim demişim, beraber yol yürüdüğüm arkadaşımsın, en zorlama vaktinde tezgâhtar olmuşum.

* Bu arkadaşımız bir takım şahısların direktifleri doğrultusunda 15-20 takvim arkadaşını karşısına alarak bu paradan vazgeçmemi, vazgeçmezsem böyle bir şey yapacağını söyledi. Ortak bir arkadaşımız, onun yoluyla böyle korkutma edildim. Ben de hayatımda böyle uygun olmayan bir ortamda bulunmadığım için bu ne zamana kadar böyle devam edecek diyerek, ‘Elinizden geleni ardınıza koymayın, ben hakkımı her türlü ararım’ dedim. Bu videodan şüphesiz benim haberim değil, dar bir şekilde çekildiği ortadadır.

“LİLİ” AÇIKLAMASI

Arkadaşlarıyla olan sohbet grubunda uyuşturucuya “lili” diye ad taktığına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Ayvatoğlu, “Bir maddeye gizemli bir isim verip parola doğrultusunda bunu kendi aramızda paylaşmadık. 15-20 yıllık bir arkadaşınızla neler konuşursunuz, bunu kimler anlayabilir, grupta olanlar anlayabilir” dedi.

“İLK ARABAMI 26 BİN LİRAYA KREDİYLE ALDIM”

AKP Genel Merkezinde ne ödev verdiyseler onu yaptığını ama kendisinin vasıta alım satımı yaparak para kazandığını dile getiren Ayvatoğlu, lüks araçlarla işe gidip geldiğini ve uyarı çektiğini de itiraf etti. İlk arabasını krediyle 26 bin liraya aldığını vurgulayan Ayvatoğlu, zamanla daha fiyatı yüksek araçlar alıp satmaya başladığını, fotoğraflarda yer alan lüks araçlarında bir vakit bindikten sonradan müşteri çıkınca da sattığını dile getirdi.

mal varlığı hakkında da data veren Ayvatoğlu şöyle konuştu:

"Ben şu an Ankara’da kirada oturuyorum. servet noktasında da bahsetmek istiyorum. Kastamonu’da 3 tane dairem vardı zaten. Bütün mülk varlığımı, nakit sirkülasyonumu arabaya yatırdım. İki tane de ortağım var. Bir araçtan, aracın bütçesine imkanlarına kadar değişiyor. Geçen yıl 500 bin TL’lik bir araba bu yıl zaten 1 milyon TL oldu. Burada milyon dolarlar falan konuşuluyor, öyle bir şart laf konusu yok. Idareli olarak 30 bin TL, yeri geliyor daha fazla kazandığım da oluyor. Ekonomik olarak çok artı hoşnutluk ediyordu. AK Parti'de temsili bir rakam vardı. Bununla alakalı fazla anlatmak de yerinde olmuyor ama ihtiyacı olan insanlara desteklemek nedeniyle, oradaki maaşımı da dışarıya çıkartıyordum."

“ALLAH’IMDAN BAĞIŞLAMA TEŞKİLATIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Son zamanlarda AKP Genel Merkezinden ayrılmayı düşündüğünü açıklayan Ayvatoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Oto alım satım işine tartma verip galeri için işyeri bakmaya başlamıştım. Kendimi adamakıllı otomotiv işine atamak istiyordum. Kongrelerden sonradan ayrılıp kendi işime yük devretmek istiyordum. Kongre heyecanını yaşamak istedim. Bundan sonra da otomotiv sektöründe ilerlemek istiyorum. Ben en iyi bildiğim işi yapıyorum, otomotiv sektörü. Ben hiç kimsenin vermiş olduğu bir paranın olmadığını, yasadışı bir şey olmadığını bu saatten sonradan cümbür cemaat görecek. Bu galibiyet hikayesini burada bırakmayacağız. Hiç kimsenin desteği olmadan tek başıma nasıl ilerlediğimi göreceksiniz. Sadece otomotiv alıp satmaktan nasıl bir yol haritası izlediğimi, nasıl başarıp kazandığımı göreceksiniz."

“BAĞIMLI DEĞİLİM”

“Büyük bir hata yaptığımın farkındayım” diyen Kürşat Ayvatoğlu, “Kötü arkadaş çevresinden dolayı bu olaya sürüklendim. Belediyedeki işimden ayrıldıktan sonra fakat 8 aylık boşlukta oldu. Benim bir bağımlılığım yok, satıcılığım değil, tedarik konusu laf konusu değil. 25 yaşında bir gencim, hangi genç bu devirde hata yapmıyor? 25 yaşında süreçte en kötü zamanında bir boşluğumu yakalayıp arkadaş sandığım millet beni yakmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kursat-ayvatoglundan-pudra-sekeri-aciklamasi-haberi-530731