Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika!

TelevizyonGazetesi.com / Detaylar – Birce Akalay hayranları son dönemde oyuncunun Netflix’te bulunan iki projesine tutku ile bağlandı. Kuş Uçuşu ismli dizinin 3 Haziran’da yayınlanmasının gerisinde Birce Akalay büyük bir övgü yağmuruna tutuldu. Sosyal medyada hayranları meşhur oyuncunun ne dek başarılı bir iş çıkardığını yazdı ve yüz binlerce de paylaşım yapıldı.

Birce Akalay, İbrahim Çelikkol ve Miray Daner’in başrollerinde yer aldığı dizi doğrusu de keza hikayesi hem deyiş keza de oyunculuk başarısı ile dünya çapında öne çıktı. Netflix’in fazla izlenen dizilerinden birisi olan Kuş Uçuşu, ikinci sezon için de onaylama bekliyor.

Kuş Uçuşu dizisinde Leyla Kıran karakteri ile bulunan Birce Akalay’ın öteki merakla beklenen Kabristan projesi de Netflix’te izleyicilerle buluştu. Oyuncu bu projede ise Siklet Özülkü isimli kadın polis karakteri ile dikkatleri çekiyor. Dizide bayan cinayetleri ve kadınlara iş alanlarında ve toplumsal ortamda yapılan ayrımcılığa uyarı çekiliyor.

Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika! 1

Birce Akalay da canlandırdığı karakter üzerinden kadın cinayetlerine ve kadınlara karşısında yapılan ayrımcılıklara aleyhinde duran bir pozisyonda. Ünlü oyuncunun Kuş Uçuşu dizisindeki oyunculuğu gayet başarılıydı ola ki lakin Mezarlık dizisinden daha da kendine tehlikesiz ve daha da başarılı gözüküyor.

Çünkü Mezarlık fiilen büyük bir toplumsal sorun haline gelen bayan cinayetlerini fazla ağır lakin realist bir anlatım ile sunuyor. Dizide Birce Akalay adeta kendisini bulmuş ve canlandırdığı karakterin hislerini yansıtan bir içşelleştirme yaşıyor.

Birce Akalay’ın bu dizinin çoğu sahnesinde oynamakta fazla zorlandığını da hissettiren durumlar var. Oyuncunun bayan cinayetlerine karşısında ne dek alıngan olduğu biliniyor ve böyle bir projede yer alması da ayrıca oyunculuk hem de toplumsal farkındalık noktasında çok anlamlı oldu.

Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika! 2

Kabristan dizisinde Birce Akalay’ı izleyenler Kuş Uçuşu’ndan fazla daha kendisini bu projeye adadığını görebilir.

Mezarlık’ın birincil sezonunda 4 bölüm yayınlandı ama devamının da gelmesi bekleniyor. Birce Akalay hayranları ise Haziran ayında iki başarılı proje ile öne çıkan oyuncunun bu dinç çıkışlarından fazla memnun.

Birce Akalay’ın son dönemde kendisine gelen teklifleri kabul etmeden önce Kuş Uçuşu ve Kabristan projelerinin devamını beklemesinin de ne değin anlamlı olduğunu izleyenler anında ayrım ediyor. Çünkü iki dizinin de iki karakterin de bir derdi var ve Birce Akalay da bu bayan karakterlerinin hissini izleyicilere geçirme noktasında epeyce başarılı.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/kus-ucusu-dizisi-harika-ama-birce-akalay-mezarlik-dizisinde-daha-da-harika/1327921