Kusursuz Kiracı dizisinin reyting sorunu Fox TV’nin yanlış stratejisinin bir sonucu oldu!

TelevizyonGazetesi.com / Ayrıntısıyla Uğraşma – Kusursuz Kiracı dizisi fazla başarılı bir öykü, iyi oyuncular ve enerjik bir tanıtım stratejisi ile ekrana geldi lakin reytinglerde yaşanan olumsuzluklar 3. birim sonunda daha net görülmeye başlandı. Peki Hatasız Kiracı dizisi neden bu duruma düştü?

Ilk Olarak dizinin üçüncü bölümünün yayınlandığını ve reytinglerde düşüş yaşandığını ve oranların tüm kategorilerde de ortalamanın aşağıda gerçekleştiğini spesifize etmek gerekiyor. Salı akşamları yayınlanan Kusursuz Kiracı dizisi 20 Eylül’den itibaren Ben Bu Cihana Sığımzaam dizisinin de başlaması ile daha da çok izleyici kaybı yaşayabilir. Bu durumun sebebi ise izleyicilerde kanala karşın güvensizlik olarak gözüküyor.

Fox TV ekranlarında son yıllarda dizi izlemek isteyenler aralıksız erken finaller yaşanması sebebiyle büyük düş kırıklıkları yaşadı. Yeni sezon dizileri de fazla başarılı projeler olsalar bile Fox TV’ye karşı izleyicinin içinde biriktirdiği öfkenin yansımasını ara sıra görebilirsiniz.

İşte Kusursuz Kiracı dizisinde de izleyiciler, “Nasıl olsa Fox TV ardındaki durmaz, en ufak sıkıntıda yayından kaldırır” endişesinin birçok kişiyi diziden uzak tuttuğu değerlendirmeleri yapılıyor. halbu ki dizinin sosyal medya yansıması fazla kuvvetli…

İlk fragmanı yayınlandığından bu yanlamasına Hatasız Kiracı dizisi için başarılı bir tanıtım kampanyası da düzenlendi. Dilan Çiçek Deniz ile Serkay Tütüncü uyumu da fazla başarılı bulundu. Zaten hikaye hem korku hem gizem ayrıca aksiyon barındırıyor. Yani dizinin ne hikayesinde ne oyuncu kadrosunda bir sorun gözlemlenmiyor. Merak unsuru da her hafta senaryo yazarı tarafından gayet başarılı şekilde izleyicilere yansıtılıyor ama reytingler bir türlü ortalamanın üzerine çıkamıyor. İşte bu koşul Fox TV’nin son yıllarda dizileri hesapsız kitapsız harcamasından kaynaklanıyor. En minik bir reyting düşüşünde çok sevilen bir diziyi derhal yayından kaldırma stratejisi Fox TV’ye bugün kaybettiren bir duruma geldi.

Yayınlandığı birincil günden beri ayrı konusuyla ve dinç kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Hatasız Kiracı, yayınlama günleri sosyal medya reyting sıralamasında zirvede yerini kaptırmıyor. Reytinglerde sorunlar yaşansa da sosyal medyada diziye olan takviye sürüyor.

Bölümlerin en çok konuşulan karakterleri Mona, Yakup ve Leyla olurken, en çok konuşulan oyuncular ise karakterlere yaşam veren Dilan Çiçek Deniz, Serkay Tütüncü ve Melisa Döngel oluyor. Bu koşul, izleyicilerin diziye verdikleri desteğin devam ettiğini gösteriyor.

Dilan Çiçek Deniz’in yalnızca Türkiye’de yok, yurt dışındaki dizi hayranları için de önemli bir etkileşim elde edebildiğini ve bu durumun Kusursuz Kiracı dizisini ön çıkattığını da görmek gerekiyor.

İzleyicilerin heyecanını ve merakını hep yüksek tutan bir hikaye kurgusu olmasına rağmen Hatasız Kiracı dizisinin önümüzdeki haftalarda rakiplerinin de artması ile birlikte reyting sorunlarını daha da ciddi şekilde yaşama ihtimali birçok izleyiciyi kaygılandırıyor.

Sonuçta, yayıncı kanal Fox TV’ye dizilerin ardından durma noktasında kimsenin bir güveni yok.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/kusursuz-kiraci-dizisinin-reyting-sorunu-fox-tvnin-yanlis-stratejisinin-bir-sonucu-oldu/1336668