BorsaGündem'in haberine kadar Kütahya Porselen (#KUTPO) hisseleri son üç gündür taban taban düşüyor. Hisseler 70 liradan 45 liraya dek geriledi. 7 liradan 70 liraya dek yükselen hisse uzun süredir Abdullah Taşkın ismiyle anılıyor. Anapara Piyasası Kurulu (SPK) geçen yıl temmuz ayında Abdullah Taşkın ve çevresindeki hesaplara 6 ay boyunca yasak getirmişti.

Yasak kalktıktan daha sonra Abdullah Taşkın’ın uzun süredir taşımak zorunda kaldığı hisselerin satışı için fazla sayıda isimle görüştüğü iddiası bir süredir borsa kulislerinde konuşuluyor. Borsa çevrelerinde dile getirilen son bahis ise “xanthos_027 isimli twitter hesabından hisseler pazarlandı” şeklinde.

Bu hesabın da Gaziantep’te yaşayan Zeynel Abidin Güdücü kadar kullanıldığı ileri sürülüyor. Kütahya Porsolen hisselerinde şok düşüşün başlamasıyla Zeynel Abidin Güdücü’nün kayıplara karıştığı ve haber alınamadığı öne sürülüyor.

İŞİN İÇİNDE BİR DE ARACI KURUM VAR

Türkiye’nin en eski arabulucu kurumlarından birinde çalışan Hande isimli dealer’ın da bu için içerisinde olduğu iddia ediliyor. “Hisse uçacak, kaçacak” diye önerileri duyan ve tezgahı fark edemeyen yatırımcıların manâlı bir kısmının da yüksek miktarda kredi kullanarak hisse aldığı söyleniyor. aniden yaşanan şok düşüş nedeniyle kredilerini kapatmakta zorlanan yatırımcıların aracı kurumu da sıkıntıya soktuğu dile getirilen öteki iddialar aralarında yer alıyor. Milyonlarca hissenin twitter üzerinden kurulan tezgahla fahiş fiyattan küçük yatırımcılara pazarlandığı ileri sürülüyor.

Mağdur yatırımcılar Cimer’e, SPK’ya bu konuda şikayette bulunurken bir kısmı da şirketi arayarak tepki gösteriyor.

Kaynak: borsagundem.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kutahya-porselen-hisselerinde-buyuk-vurgun-haberi-533195