Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine tarafından Yasin A. mahalle arkadaşı Servet K. (32) ile birlikte Silivri'de gözaltına alındı. Yasin A.'nın eşini öldürmesi karşılığında Servet K.'ye 8 bin 500 lira verdiği belirlendi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Soruşturmada, Lale Bayram'ın öldürülmeden anında önce bir marketten alışveriş yaptığı görüntüsü saptandı. Görüntülerde Bayram'ın seri bir şeklide alışveriş yaptıktan sonradan aldıklarının parasını ödeyip dışarı çıktığı, ardından Yasin A. ve Servet K.'nin beyaz bir otomobille genç kadının evine gittiği görüldü. Savcılıkta açıklama veren Yasin A., olaydan birkaç gün önce 1.5 yıldır arkadaşı olan Servet K.'nin kendisine "Sen erkek misin? Sen burada çocuk bak, eşin diğer erkeklerle yatıp kalksın" dediğini, kendisinin ne yapacağını sorduğunda ise arkadaşının 8 bin 500 lira vermesi karşılığında eşini öldürebileceğini söylediğini anlattı.

Teklifi kabul ettiğini gösteren Yasin A., araç kiralayıp eski eşinin evine gittiklerini, Servet K.'nin yanında getirdiği iple eşini boğduğunu arkasından da olaya intihar süsü atamak için jiletle bileklerini kestiğini söyledi. Servet K. ise borcunu ödemek için buluştuğu Yasin A.'nın kendisini eski eşinin evine götürdüğünü, lavaboya gittiği sırada Yasin A.'nın Bayram'ı öldürdüğünü ileri sürdü. İki zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com