Bulgaristan’da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Levent Göktaş‘ın avukatı İvan İvanov, Göktaş’ın Bulgaristan’a sığınma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İvanov, “Tutuklanmasının gerisinde Türkiye’de insanlık dışı ve onur kırıcı muameleye maruz kalacağından, hayatının ve sağlığının korkutma edileceğinden korkmakta” dedi.

Levent Göktaş için kırmızı bülten talebi, Yargı Bakanlığı ve EGM kadar 27 Ağustos’ta Interpol Genel Sekreterliğine gönderilmişti. Avukatı, Göktaş’ın taleplerinden birinin 26 Ağustos’ta gerçekleştiğine dikkat çekti.

halktv.com.tr’den Berrak Güngör’e konuşan İvanov, şunları söyledi:

Levent Göktaş, tutuklanmasının hemencecik ardından 23.08.2022 tarihli sorgulama protokolünde belgelenen uluslararası korumaya ast olduğunu belirtti. Göktaş, Devlet Mülteciler Dairesi Başkanına koruma, Bulgaristan cumhurbaşkanına da sığınma başvurusunda bulundu. Levent Göktaş’ın bu talepleri, Türkiye Cumhuriyeti yakalama kararı çıkartmadan önce 26.08.22 ve 29.08.22 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Göktaş hakkında Bulgaristan’da, kaçak girişten dava açılmış olup, bu davanın çözülmesi gerekiyor. Şunu söylemek gerekir ancak kişi, koruma talebiyle ülkeye girdiğinde cezaya yan değildir. Ancak duruşma somurtkan yönde de karar verebilir.

‘HABLEMİTOĞLUNU TANIMIYORDU’

Öldürülen Hablemitoğlu’nu tanımıyordu ve onu öldürmek için hiçbir nedeni değil. Göktaş bunların tam aksine, Tebessüm Eden örgütü mensupları tarafından askeri personel, avukatlar, hakimler, öğretmenler, profesörler ve diğerleri de dahil olmak üzere önde gelen kamu görevlileri ve aydınlara karşısında yapılan bir kurgu olan Ergenekon davasında sanıklardan biriydi. Beraatından önce de 5 buçuk yıl hapis yattı.

‘TÜRKİYE’NİN İADE TALEPLERİ SİYASİ GEREKÇELERLE İMKANSIZ’

Herhangi bir siyasi ya da kabahat örgütünün üyesi yok. Hükümeti yıkmak için ne o vakit ne de ardından çalışmadı. Göktaş, başarılı bir hukuk pratiğine sahip bir avukat olarak baştan çalıştı. derhal adamakıllı siyasi güdümlü, düzmece bir suçlamayla yeniden niyet alınıyor ve işlemediği bir suçla siyasi baskıya maruz kalacağından korkuyor. Türkiye’nin iade talepleri siyasi gerekçelerle imkânsız”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/levent-goktas-bulgaristana-siginma-talebinde-bulundu.html