Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu zarara uğrattığı bahis edilen firmalara yönelik “Demir Yumruk” operasyonuyla ilgili Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) da arasında bulunduğu 17 birey hakkında açılan ilk davada, sanık ve avukatlarının savunmaları tamamlandı.

Ankara 21. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi Mahkeme Heyeti Başkanı Abdullah Fırat Gedik, dünkü duruşmada tutsak ve tutuksuz sanıkların sorgularının tamamlandığını belirterek, savunma yapmaları için sanık avukatlarına söz verdi.

Müvekkillerinin iddia edildiği gibi suç örgütü kurucusu ve üyesi olmadıklarını, kamuyu zarar uğratmadıklarını ama şirketlerinin ödenmemiş ücret borçlarının olduğunu savunan avukatlar, tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talebinde bulundu.

Beyanların arkasından ara kararını ifade eden duruşma heyeti, kabahat örgütü kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan Evcil’in de aralarında bulunduğu 5 sanığın tutukluluk halinin devamını karar verdi.

Duruşmaya, 11 Ocak 2023’te devam edilecek.

Ne olmuştu?

28 Haziran’da düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonu sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, sanıklar Erol Evcil, Hasan Kabuklu, Fırat Ardıç ve Tolga Demirel’in “suç örgütü kurmak”tan 4’er yıldan 8’er yıla, “zincirleme şekilde ulus kurumlarına yönelik dolandırıcılık”tan 5’er yıldan 17 sene 6’şar avuç içi ve “zincirleme şekilde amme alacağının tahsiline önlemek” suçundan ise 8’er aydan 5 yıl 3’er aya değin hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklardan Alpaslan Gazi Ağca ve Sadun Budinli’nin, “kabahat örgütüne abone olmak”, “kamu kurumlarına karşın dolandırıcılık” ve “zincirleme şekilde amme alacağının tahsiline önlemek” suçlarından 7 sene 8 aydan 26 sene 9 aya, Fettah Erdem, İsmet Höke, Özdemir Öntürk ve Sadık Fırat Ekşioğulları’nın, “kabahat örgütüne abone olmak”tan 2 yıldan 4’er yıla dek hapsi istek ediliyor.

“Hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte takviye” suçundan sanıklar Alperen Şengül, Ayten Evcil, Patent Nuri Şengül, Gülderen Evcil Ardıç, Mirza Ardahan Ardıç, Remziye Evcil Şengül ve Salih Evcil’in de 2 yıldan 4’er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Benzer soruşturma kapsamında açılan, Hüseyin Eryılmaz’ın da arasında bulunduğu 46 sanıklı ikinci davanın görülmesine ise Ankara 33. Ağır Cinayet Mahkemesi’nce 18 Kasım’da başlanmıştı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/mahkeme-erol-evcilin-tahliye-talebine-ne-karar-verdi.html