Takvim Gazetesi'nde bulunan habere tarafından mağdurların avukatı Orhan Boran, kararı ‘tarihi’ olarak nitelendirdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Temel Bulut ve oğlu Özkan Oral Bulut, Bulut İnşaat Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ni kurarak, ailevi yakınlıkları yer alan öteki şüphelilerle birlikte İstanbul Esenyurt'ta başladıkları inşaatları 2013, 2014 ve 2015 yıllarında tamamlayıp bitireceklerine dair kamuoyunda reklam ve tanıtım kampanyaları düzenlediler.

6 kesin olmayan Eviva, Eviva Tower, Ewiva Home, Ewiva Nirvana, Ewiva Gümüşcity ve sanki adlar aşağıda konut yapı projelerinin hemen şimdi inşaatına başlamadan ve hukuki prosedürünü tamamlamadan maket üzerinden satmak yaptılar. 130 mağdurun yer aldığı iddianamede Esas Bulut, oğulları Özkan Oral Bulut ve Volkan Vural Bulut, satmak danışmanı Mine Turğut, yeğeni Alper Fatih Bulut ve gelini Ecem Bulut hakkında 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 1300 yıla dek hapis cezası istendi.

'TİCARET YAPTIM'

Bakırköy 5'inci Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen duruşmaya esir bulunduğu cezaevinden SEGBİS'le bağlanan sanık Esas Bulut, yaptığı son savunmada şunları söyledi: "Ben 4 yıldır tutukluyum. Ben üçkâğıt yapmadım, ticaret yaptım. 100 lira harcadıysam 10 liralık satmak yapmışım. İnşaatlara fazla daha fazlasını harcadım. Fazla mağdurum. Ben mağdur olduğum için müştekiler de mağdur."

'TARİHİ BİR KARAR'

Duruşma, sanıklar Özkan Oral Bulut, Volkan Vural Bulut, Alper Fatih Bulut, Ecem Bulut ve Mine Turğut'un 'nitelikli üçkâğıt' suçunu işledikleri hususunda tatmin edici delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi. Mahkeme, sanık Esas Bulut'u 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 316 sene 3 ay hapis ile 1 milyon 275 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Avukat Orhan Boran, "Sanık Esas Bulut aleyhine verilen hapis cezası tarihi bir karardır. Artık ev satma vaadiyle mağdurları dolandıranlar, sürecin sonunda çok ciddi hapis cezası alacaklarını bilmelidirler" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/maketten-ev-dolandiriciligina-316-yil-hapis-haberi-529101