Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Ankara Bilim Üniversitesinin düzenlediği “Ankara” dersinin konuğu olan ABB Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“ALTILI MASA NE DERSE ONA UYACAĞIZ”

Yavaş, bir öğrencinin “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Ben bu soruyu duymamak için hiçbir yere gitmiyorum. Çocuklar sağ olun, güzel bakan güzel görürmüş lakin Ankara halkı, Ankara için seçti bizi ve hizmet etmemizi bekliyor. Bizden diğer bir tahsis istenirse biliyorsunuz bu Altılı Masa'nın görevi.

Biz o ne derse ona uyacağız fakat fazla candan bir şey söyleyeceğim; ayrıca 6 milyonluk bir şehirde belediye başkanı olacaksınız, keza de korumasız sıcacık bir şekilde halkın içinde gezebileceksiniz. Ben bundan büyük makam tanımıyorum.”

“BİZE DÜŞEN BİR YÖNETİCİ OLARAK BURADAN HOŞ ANILARLA AYRILMANIZ”

Konuşmasında Ankara'nın ülkenin kuruluşunun yaşandığı yer olduğunu belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bunu hissetmek lazım… Bunu hissedersek cumhuriyetin değerini daha iyi anlarız. Bu değerler içimizde yoksa ruhsuz karoser manâsız bir ceset gibi oluyor. Geçmişimizi, tarihimizi, burada yaşananları bilmezsek hafızasını kaybetmiş insan gibi oluyoruz. Dolayısıyla hepinizin fazla daha bilinçli, yaşadığı yerin kıymetini ve değerini bilen gençler olarak yetişmenizi isteriz. Bize düşen bir idareci olarak Ankara'da kaldığınız zaman içerisinde sizin fazla konforlu yaşamanız, hoş anılarla buradan ayrılmanız… Bunun için sizler de bizim göremediklerimizi Başkent Mobil, Başkent 153 ya da sosyal medya hesapları üzerinden gönderirseniz inşallah bizler de sizlere şen bir öğrencilik yaşatırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

Göreve geldiği günden itibaren belediyede hayata geçirilen proje ve incelemeler hakkında data veren Yavaş, derste gençlerin sorularını da yanıtladı.

Yavaş, “Sizin için Ankara'yı Ankara yapan nedir?” sorusuna, “Cumhuriyetin kuruluşunun burada oluşu çok çok önemlidir. 100 yıl öncesine gidin ve şartlarına bakın. 100 yılda eğitim almış insanlara bakın. 100 sene önceki iletişim nasıldı onlara bakın. Mustafa Kemal Atatürk'ün o zamandan beri çizdiği yola baktığınız süre hele bugünlerde zaman zaman Mustafa Kemal Atatürk'ü eleştirenlerin bile ‘Artık biz hata yapmışız, o zaman bunları görmüş' dedikleri bir andayız. O yüzden bizim için Ankara'yı Ankara yapan cumhuriyetin burada kuruluşudur” dedi.

“İyi bir siyasetçi ve iyi bir belediye başkanı nasıl olunur ya da nasıl olmalıdır?” sorusuna ise Yavaş, şu sözlerle yanıt verdi:

“Bu makamı bir gün bırakacağını bilmesi gerekir. Hangi makam olursa olsun… Bıraktığın ve halkın arasına gittiğin vakit imtiyazlı, ayrıcalıklı olmayacak. Yaşattığınız insanın konforu, yaşam biçimi, hayat standardı itibarınızı sağlar, diğer hiçbir şey sağlamaz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/mansur-yavastan-flas-adaylik-aciklamasi-haberi-558273