Lafçı Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre Ankara'nın su gereksiniminin karşılanması için Ulu Önder Atatürk'ün yönergesiyle 1936'da hizmete giren ve 1994 senesinde Ankara Megakent Belediyesi'ne devredildikten sonra bakımsız vazgeçilip, viraneye dönen Çubuk Barajı ve Atatürk Konutu, 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

Ankara Megakent Belediyesi, yaptığı paklik çalışmalarıyla barajdaki 26 senenin çöpünü arındı, umursamamadan çürüyen Atatürk Evini de onardı.

Başkan Mansur Yavaş, Atatürk tarafından kullanılan Atatürk Köşkü'nde yapılan tadilat çalışmaları tamamen bitirildiğini söyledi ve ilave etti: “Artık köşkte o yarıyıla ait tarihi kalitede fotoğraflar sergilenecek.”

Çubuk 1 Baraj Gölü'nün çehresi de değişirken etraf semtlere de dağılan makûs koku da kalmadı. Mansur Yavaş, barajın ve Atatürk Konutu'nin halini görünce 29 Temmuz'da çalışma başlatmış ve bu alanın arınılacağını ve Atamızın mirasına sahip çıkılacağının lafını vermişti.

"Sözümüzü yakaladık kıymetlerimize sahip çıktık…"

Başkan Mansur Yavaş, “Atatürk'ün mirasına sahip çıkma sözümüzü yakaladık. Ankara'mızın hiçbir kıymeti artık mukadderatına terk edilmeyecek” dedi.

Barajda piknik alanları yürüyüş yolları olacak



Cumhuriyet'in ilk barajı olan Çubuk 1 Baraj Gölü mesire alanı olarak da kullanılacak. 413 bin metrekarelik bir alana sahip Çubuk-1 Barajı, piknik alanları, yürüyüş yolları ve reyin alanları ile Başşehirliler için en büyük sarih yeşil alanlardan biri olacak.

Atatürk, 1936 senesinde Çubuk Barajı'nın üretimini yerinde araştırmıştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com