Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine kadar Kurtuluş savaşı kahramanı Mareşal Fevzi Çakmak'ın ismini camiden sildiler. Bir grup hayırseverin 1963 yılında halktan topladıkları paralarla İstanbul Küçükçekmece'de yaptırdığı tarihi Mareşal Fevzi Bilmek Camii hasar görünce tamamen yıkıldı.

Yerine yapılan camiye ise Mareşal Anlamak yerine Hacı Osman Dereli ismi verildi. İsim değişikliğinin Diyanet İşleri Başkanlığı Küçükçekmece müftülüğü ile dönemin AKP'li Küçükçekmece Belediye yönetimin müşterek karar verdiği ifade edildi.

‘ETEK GİYDİRMEK OLUR'

Dernek yönetiminden hayatta kalan tek isim olan Hamdi Öz duruma karşı çıktı. Hamdi Öz, kaymakam ve müftüyle görüşüp caminin 3 parsel yerinin hayırseverler tarafından Mareşal Fevzi Çakmak Camii yapılması için bağışlandığını, anlattığını söyledi. Ve isyanını şöyle dile getirdi: “Tepkiler üzerine Mareşalimizin ismini bina içerisinde yer alan Kız Kur'an Kursuna koymuşlar. Böyle rezalet olmaz. Bu, kurtuluş savaşı kahramanımıza etek giydirmek olur. Ayıp düzeltilmezse dava açacağız.”

CAMİNİN PARSELİNİ BİZ VERDİK 

Hamdi Öz, Mareşal Fevzi Kavramak Cami'nin tarihini şöyle anlattı: “1963'te itfaiye çavuşu Kamil Kutval ile birlikte kurtuluş savaşı kahramanımız namına bir cami yerine getirmek için dernek kurduk.  Kanarya'da 3 parsel yere tarihi Şişli Cami'nin aynısını yaptık. Ankara'ya gidip Diyanet'ten imam kadrosunu kanımca kendimiz aldık. 2017'de İstanbul'da yaşanan büyük fırtınada caminin önce minaresi yıkıldı, ardından da afet kararı alındı.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/maresal-fevzi-cakmaki-camiden-sildiler-haberi-535765