Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine kadar CHP'li delege Ali Haydar Hakverdi, TBMM yerleşkesinin son 5 yılda ödediği elektrik faturalarını ve hangi tarifeden faturalandırıldığına dair soru önergesi verdi.

Hakverdi'ye bahşedilen yanıtta; TBMM'nin elektrik faturalarının “ticarethane” statüsü ile faturalandırıldığı ortaya çıktı. 2022'nin ilk iki ayında TBMM'nin 7 milyon 674 bin 810 bin lira fatura ödediği belirtildi.

Hakverdi yaptığı açıklamada “Bu meblağ, geçtiğimiz sene ödenen meblağın iki buçuk katından fazla. 2021'de ödenen aylık ortalama fatura 1 milyon 471 bin 480 lira iken, bu yılın birincil iki ayı ortalaması 3 milyon 837 bin 405 lira. Yılın ilk iki ayında ödenen fatura 2017'de bir yılda ödenen faturanın dahi üstünde. Sadece geçtiğimiz yıla oranla bile çoğalma yüzde 260. Bu ortalama üzerinden sene sonu TBMM'nin ödeyeceği sayı tahminen 45 milyon liranın üzerinde gerçekleşecek” dedi.

Kilovatın benzer olduğunu dikkat çeken Hakverdi, TBMM'nin “Ticarethane” olarak görülmesine ise şöyle tepki gösterdi: “Bir halk kurumu olan ve vatandaşın vergileri ile bütçesi oluşturulan TBMM ticarethane değildir. Elektrik faturalarının ticarethane olarak faturalandırılması ve emekçilerden esirgenen paraların yüksek tarife ile elektrik şirketlerine ödemesi kabul edilemez.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/meclisin-iki-aylik-elektrik-faturasi-7-milyon-675-bin-tl-haberi-547506