Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine tarafından hakkında 30’dan artı operasyon yasağı kararı meydana çıkan ve çoğu kere manipülasyon davası açılan Çolak, hastalandıktan sonradan Türkiye'den 2 doktorun onu tedaviye gitmiş olmasına rağmen kurtarılamadı. Ölüm nedeni açıklama kanaması olarak açıklandı.

ADINI ÇEMTAŞ HİSSESİNDE DUYURDU

Futbolculuğunun arkasından borsada operasyon yapmaya başlayan Mecnur Çolak, adını başlangıçta Çemtaş sermaye payı ile duyurdu. Bu hisse senedine yüzde 300 prim yaptırdıktan sonra borsada ünü yayıldı ve yüzlerce hisse senedinde manipülatif sayılan operasyonlara imza attı. Mecnur Çolak hakkında SPK’nın yüzlerce kabahat duyurusu ve 30'dan pozitif işlem yasağının yanı sıra 3 kez de polis operasyonu ile gözaltına alınmıştı.

SPK'YI DİNLEMİŞTİ

Bir kez de tutuklanan Çolak, borsa manipülasyonu edebilmek için Anapara Piyasası Kurulu'nun üstteki katını kiralayıp buradan kurulu dinlemişti. Ofisini Süzer Plaza’da SPK İstanbul Ofisi’nin bir üstteki katında tutan ünlü manipülatör Mecnur Çolak, SPK’nın bu durumu fark edip üstüne gitmesiyle ofisini taşımıştı. Çolak için SPK eski Başkanı Vedat Akgiray, şunları söylemişti: “Adam tanıdığımız bir manipülatör. Benim üst katımdan bir ofis kiralamış, yabancı yatırımcı olarak operasyon yapıyor. Biliyoruz fakat bir şey yapamıyoruz. Adam tanıdık olmayan yatırımcı gibi işlem yapıp, üst katımızdan bize el sallıyor.”

TÜRKÇE OKUMA YAZMASI YOKTU

Çolak'ın bir başka özelliği okuma yazmayı Bulgaristan'da kiril alfabesi ile öğrendiği için Latin harfleri ile Türkçe okuyup yazamamasıydı. Buna rağmen gittiği Bulgaristan'da da Türkiye'deki arkadaşları vasıtasıyla bir takım hisselerde işlem yapıyordu. Çolak dünyanın gündeminde olan kripto paraya da el atmıştı. INO COIN ismiyle dijital para çıkarmıştı.

ÇOLAK'IN FUTBOL HAYATI

Mecnur Çolak, 7 Ağustos 1967 tarihinde Bulgaristan’da dünyaya geldi. Sarıyer ve Fenerbahçe’da oynayan Çolak, 1993-1995 yılları aralarında Sarı-Lacivertli takımın bünyesindeydi. Fenerbahçe’deki birincil sezonunda beklenenden fazla daha üstün bir performans sergiledi ve ligde 14 gol atarak adından laf ettirdi. İki sezon Fenerbahçe’de oynadıktan daha sonra 1995-96 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonu için Denizlispor’a transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonradan birer sezonda o zamanın 2. Lig’inde şimdiki adıyla 1. Lig’de birer sezon Adana Demirspor ve Beykozspor’da oynadıktan sonradan 1998 senesinde faal futbola veda etti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/mecnur-colak-koronaya-yenildi-haberi-542326