İngiliz Prens Harry 36 ile eşi Meghan Markle 39 yılbaşında İngiltere krallık ailesinden bölerek Amerika Birleşik Devletleri’ye yerleşti. Ünlü çift o zamandan beri yaptıkları konuşmalardan yüklü ölçüde para kazanıyor. Çiftin muhtelif sosyal mevzulardaki her konuşmalarına fiyat ödeniyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Meghan Markle evvelki gün de Fortune mecmuasının “En Güçlü Bayanlar Yeni Nesil Sanal Doruğu”nde sosyal medya bağımlılığıyla alakalı bir konuşma yaptı. Buradaki tümcelerin bir evraksaldaki ifadelerle aynı olması, konuşma başına yüz binlerce dolar isteyen Markle’ın “kopya sürüklediği” iddiasını gündeme getirdi.

Meghan Markle’ın dorukta söylediği “Günümüzde sosyal medya bağımlılarına, uyuşturucu bağımlıları gibi ‘kullanıcı’ deniliyor” biçimindeki ifadesinin “The Social Dilemma” isimli dokümansaldan alındığı ortaya çıktı.

Markle’ın evraksalda anlatılan “sosyal medya bağımlılığını teşvik için algoritmaların kullanıldığını” söylemesi de kopya iddiasını kuvvetlendirdi. Meghan Markle’ın sosyal medya kullanıcılarını uyuşturucu bağımlılarına benzetmesi de tenkit aldı.

Kullanıcılar, Markle’ın evlenmeden evvel bir hayat blogunu işlettiğini, şimdiyse Prens ile faaliyetlerinin reklamını Instagram’da yaptığını söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com