Uyruk Gazetesi'nin haberine göre ABD’nin bir önceki başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama şimdilerde yayın dünyasının yükselen yıldızları haline geldi. Öyle oysa Michelle Obama’nın “Benim Hikâyem” adlı kitabı 10 milyondan pozitif sattı. Benzer şekilde Barack Obama’nın “Vadedilmiş Toprak” adlı anı kitabı da büyük satış yaparak “Best seller” oldu.

Obamaların fiziksel - manevi kitap başarısı söyleyecek lafı olan başka ünlüleri de harekete geçirdi. İngiliz Prens Harry’nin eşi Meghan Markle ile ABD’de 3 Kasım seçimlerini kaybettiği için Ocak ayında başkanlığa veda edecek olan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da kitap yazmayı planlıyor.

Bu yılın başında İngiltere kraliyetindeki görevlerini bırakarak ABD’ye taşınan Prens Harry ile Meghan Markle (39) ”Archewell Vakfı”nı kurmuştu. Meghan Markle’ın bu vakıf yoluyla roman yazmasına müsade verecek yasal korumayı güvence altına olmak için harekete geçtiği bildirildi. Markle’ın ABD Berat ve Ticari Marka Ofisi kanalıyla güvence altına almaya çalıştığı “Archewell markası” adı altında değişik konularda yazmayı tasarladığı bildirildi. Markle’ın “kurgu ve kurgu olmayan kitaplar” yazmanın yanı sıra “dergiler ve basılı süreli yayınlar” yayımlama hakkını elde etmeye çalıştığı da belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan bir kaynak, “Meghan’ın bir zamanlar bir blogu vardı fakat roman tekrar tekrar sınamak istediği bir şeydi” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray’da anekdot tutmuş

ABD’de başkanlık binası Beyaz Saray’a yakın bir kaynak New York Post gazetesine verdiği demeçte, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın (39) bir hatıra kitabı yazmayı düşündüğünü dile getirdi. Laf konusu kaynak, Ivanka Trump’ın babasının danışmanı olarak Beyaz Saray’da geçirdiği 4 yılla ilgili “kapsamlı notlar” tuttuğunu söyledi.

Ivanka Trump’ın yazmayı plandığı kitabında, babası Başkan Trump’ın onu kenara ittiğine dair söylentiler, üvey annesi Melania Trump ile arasındaki stres olduğu iddiası ve haklarında açılan “dolandırıcılık soruşturması”yla ilgili açıklamalarının da olacağı belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com