Sedat Peker’in Bodrum Yalıkavak Marina’ya çöküldüğü iddiaları ile gündeme gelen Azeri iş adamı Mübariz Mansimov, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik iddialarda bulunmuştu.

Ağar’ı, “FETÖ” davasında cinayet alıp terhis edilen Palmali Holding’in sahibi Mansimov’a “kumpas kurmakla” suçlayan Sedat Peker’in iddiasına tarafından, Mehmet Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuş, Ağar da Yat Limanı ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben olmasam mafya çökerdi” ifadesini kullanmıştı.

O sırada Ağar Bodrum Yalıkavak’ın yönetim kurulu başkanı, oğlu AK Parti Millletvekili Zülfü Tolga Ağar da idare heyeti üyesiydi.

Ağar’ı milliyetçi bilirdim’
Son olarak geçtiğimiz Mart ayında Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Mansimov, “Mehmet Ağar’la ilişkiniz neden bozuldu?” sorusuna “Sürdürmek istemedim, yanımda istemedim, ayrıldı” yanıtını vermişti.

“Ben Mehmet Ağar’ı milliyetçi biliyordum” diyen Mansimov, “Daha doğrusu birileri beni tanıştırmıştı vaktinde. O günler de en fena günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım. Diğer bir şey yok” ifadelerini kullanmıştı.

Ağar’dan cevap
Oda TV’de yer alan habere kadar, eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e yaşananlara dair ve Mansimov ile arasında geçenlere ilişkin konuştu.

“İyi kötü bir ekmek tuz yemişiz biz böyle bir kahpelik yapmayız. Kimsenin ardındaki da konuşmayız. Konuştuklarının tümü yalandır aşağı yukarı” diyen Mehmet Ağar, “Bir her birine cevap vereyim” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

“Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönem fakat Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Kültürlü İl Başkanıdır. Hangi bir yalanını söyleyeyim fazla. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş abes şeyler konuşuyor.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/mehmet-agardan-mubariz-mansimova-yanit.html