Sabah Gazetesi'nin haberine göre Adıyaman Kahta'da yaşayan 21 yaşındaki Mustafa Aslan, Diyarbakır Yenişehir'de geçen çarşamba günü cadde ortasında ablası Melek Aslan'ı 24 silahla katletmişti. Hapsedilen Mustafa Aslan, ablasının daha önceki sevgilisi Orhan Vatanperver'in kendisine ve ailesine sık sık iletiler yolladığını, ablası ve ailesiyle alakalı kötüle dolu dedikodular ortaya attığını anlattı. Vatanperver'in dağıldığı sevgilisi Melek Aslan'ın uygunsuz resimlerini ailesine yolladığı ve kardeşi Mustafa'yı ablasını öldürmesi için tahrik ettiği ortaya çıkınca polis, 'azmettirici' sıfatıyla kendisini aramaya başladı.

ÖZEL TAKIM KURULMUŞTU

Diyarbakır Cinayet Ofis Amirliğince 4 şahsiyet özel takım heyetti. Takım, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışarak titiz bir soruşturma yürüttü. Orhan Vatanperver'in Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kaldığı tanımlandı. Ortak işlemle kıskıvrak ele geçirilen Vatanperver, karayoluyla İstanbul'a ardından uçakla Diyarbakır'a götürüldü. Kasap dükkânı sahibi olduğu Almanya'dan Türkiye'ye senede 2-3 ay geldiği ve senenin en az 8 ayını Almanya'da geçirdiği bilinen Vatanperver'in tek başına yaşadığı bilindi. Melek Aslan'a armağanlar aldığı, birlikte dolaştıklarını ve epeyce para tükettiklerini de dile getiren Vatanperver, öldürülen Melek Aslan ile ciddi bir ilişki yaşadığını ve evlenmeyi düşündüğünü ancak kandırıldığı için hayal kırıklığı yaşadığını ileri sürdü.

KARDEŞİNE ADRESİ VERDİ

Aldatılmanın acısını yaşadığını ve bunu sindiremediğini belirten Vatanperver, bu sebeple gidişatı kardeşi Mustafa Aslan'a aktardığını, Melek Aslan'ın Diyarbakır'daki adresini de verdiğini, resimleri de kandırılmayı sindiremediği için yolladığını ve kardeşinin onu öldüreceğini hiçbir zaman düşünmediğini dile getirdi.

264 İHBAR GELDİ

Daha evvel Vatanperver, iki kere sevgilisi Melek Aslan'ı darp etmiş ve bu sebeple hakkında operasyon başlatılarak uzaklaştırma kararı alınmıştı. Orhan Vatanperver'le alakalı son iki günde polise, 22'si e-posta yoluyla olmak üzere 264 ihbar geldiği bilindi. Gelen ihbarlar arasında FETÖ'cülere para karşılığında sahte pasaport temin ettiği, sık sık Bulgaristan'a gittiği belirtilen Vatanperver'in, bu ülkede FETÖ ile iltisaklı bireylere para karşılığında Bulgar pasaportu temin ettiği ileri sürüldü.

Orhan Vatanperver, cinayet günü Mustafa Aslan'a, "Diyarbakır'a geliyorum", "Yurdun önündeyim" gibi asıl dışı iletiler atmıştı. Vatanperver işte cinayet günü bu iletileri yolladığı telefonun sinyali üzerini tutuldu.

Polis, Vatanperver'in üzerinde 3 ayrı telefon hattı buldu. Öte yandan kuşkulunun, telefonunu cinayet günü formatladığı, tüm resimleri sildiği ortaya çıktı.

Kaynak: www.sacitaslan.com