Uyruk Gazetesi'nden Sercan Kısmet'in röportajı...

‘Aykut Enişte’ filminin ilk senaryosunu okurken, fenomen olacağını tahmin etmiş miydiniz?

Hayır, hiç ama hiç hesap yapmadım. Sahneler süperdi ve çekilirken orada elde etmek istedim. Süreklilik yetmiyor; iyi oynanması, çekilmesi, montajlanması ve müzikleriyle bütünde başarması lüzumlu. Çok şükür biz birincide seyirciyi kazandık. Seyircimize ufak bir anekdot; ikincinin imlâ ve çekim süreci güç zamanlara eşit geldi lakin siz sevdiğiniz için biz daha da incelikle çalıştık. Umarız yine başarmışızdır.

İkincisinin çekileceğini söylendiğinde neler hissettiniz?

Bunu bekliyordum, ilki çekilirken mırıldanmaya başlanmıştı, konusunu da biliyorduk bazılarımız. Bu film, bayramda aileyle buluşmak gibiydi zaten, özlemiştik. Karar kesinleşince fazla sevindim tabii. Zorlu bir zamanda birlikte baştan kastetmek ruhumuza iyi geldi, iyi ama yaptık.

Serinin devamının geleceğini düşünüyor musunuz?

Yeni işler üreterek de ilerlemek istiyoruz. Ara vermeden aynı karakterle çıkmayı kimse istemez. Birkaç sene sonra senaristlere ve yönetmenimiz Övünç’a (Bilgetay) tekrar sorun isterseniz. Ola Ki tazelenmiş olurlar, ola ki de tadında ele vermek isterler lakin onlar inanırsa ben de koşarak giderim.

Gülşah karakteri size neler kazandırdı?

Gülşah, insanın kalbini dinlemesi adına ilham verici bir karakter.

Gülşah’a sette doğaçlamalar kattınız mı?

Natürel, sahneler çekimlerde bitmiş doğuyor zaten. O anda durumun içinde buluyorsunuz kendinizi. Karşımdaki oyuncuyla sahnedeki ilişkiyle de alakalı. Yaşam gibi, tesir tepki.

Ağırlıklı olarak komedi projelerinde yer alıyorsunuz. Kendinizi orada daha bakımlı mı hissediyorsunuz?

Nedense onlar daha görünür oldu. Her türde oynuyorum ve kendimi bakımlı hissediyorum.

Komedi oynamak ve güldürmek fazla zordur. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyor musunuz?

Paha biçilemez, ekip işidir, bu ruh defalarca çıkmaz. İlk kalemden montajına kadar deli işi. Eli değen cümbür cemaat eğlendi filmle. Bir De her kesime hitap etmek de en zorudur. Parçası olduğum için şanslıyım.

‘İşime odaklanıyorum’

“İnsanları güldürmek eskisi değin kolay yok” sözüne inanıyor musunuz?

Hayır. İnsanın şehvetli durumunu hafifletip, motive edecek araçlardan biridir komedi. Istek edene bu ülkede her mizaçta mizah yapılıyor.

Senelerdir sektördesiniz, bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Evet, yol uzun; bir noktanın peşinde koşmadığım için süreçten çok keyif alıyorum. İşime odaklanıyorum, her zaman çok isteyerek çalıştım.

Yeni projeleriniz var mı?

Var, yakında duyuracağız inşallah. Keza dizi ayrıca resim alanında yoğunum oldukça.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/melis-babadag-sadece-komedi-oyuncusu-degilim-haberi-541956