Geçtiğimiz aylarda meme kanserine yakalandığını ifade eden ve uzun süredir tedavi gören oyuncu Canan Ergüder'den hoş haber geldi.

Ergüder, Alzheimer hastalığına uyarı sürüklemek nedeniyle çekilen ve Alzheimer Haftası'nda viyona giren ‘Sadan Hanım’ belgeli sinema filminde rol aldı.

2017 yılında kendisi gibi oyuncu olan Kenan Ece ile düğün masasına oturan ve Demir adında bir oğlu bulunan Canan Ergüder, bir süredir meme kanseriyle mücadele ediyor.

‘Sadan Bayan: Bir İstanbul Hanımefendisi’ adlı belgesel sinema filminde rol alan hoş oyuncunun son hali ortaya çıktı.

Karı-koca benzer projede

Ülkemizde ve dünyada giderek yaygınlaşan Alzheimer hastalığı, hakiki bir kişinin öncelikle teşhis konulduktan ölümüne değin geçen 5 takvim süredeki evrelerini de içerdiği ‘Sadan Bayan: Bir İstanbul Hanımefendisi’ adlı belgelere dayanan sinema filmine konu oldu. Yönetmen Göksel Gülensoy’un, Sadan Ünüvar’ın çocukluğundan ölümüne dek Türkiye ve yurtdışında geçen hayatını anlattığı film, Alzheimer Haftası’nın başladığı 21 Eylül’de 'Başka Sinema' platformunun salonlarında gösterime girecek.

Filmde Sadan Ünüvar’ı, o ölmeden 4 sene önce kendisiyle tanışan ünlü oyuncu Canan Ergüder canlandırdı. Askeri ataşe olan eşi Ziyaeddin Ünüvar’ı ise Kenan Ece oynadı. Serap Aksoy ve Ebru Nil Aydın'ın da oynadığı filme Arsen Gürzap sesiyle zor katıyor.

Erken teşhisin önemine dikkat çekiyor

Sergi, kitap ve filmden oluşan altı yıllık projenin geçen yıl gerçekleşen sergi ayağından sonradan bu sene da dokü-drama türündeki filmi seyirciyle buluşuyor. Film, ayrıca Sadan Bayan’ın ilham veren hayatını gözler önüne seriyor hem de hayat sürelerinin uzamasıyla yakın gelecekte her üç kişiden birinin Alzheimer olacağı ön görülen ülkemizde hastalığın erken teşhisine dikkat çekiyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/meme-kanserine-yakalanan-canan-erguderden-son-dakika-haberi-haberi-538238