Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre her iki isminde örtülü reklamını yaptığı ürünler için sağlıklı ürün biçiminde beyanlarda bulunduğu tespit edilirken, bu tarz bir ifadenin yalnızca Sıhhat Bakanlığı'nın onayı ile kullanılabileceğine dikkat çekildi. Kurul, her iki isme de örtülü reklamdan nedeniyle 105'er bin lira yönetimsel para cezası uyguladı.

Altuğ'un Instagram hesabından destek edici bir gıdanın reklamını yaptığı tespit edilirken, ürünün içeriğindeki bileşenler bir uçtan bir uca stres, gerginlik ve uyuyamama durumlarına yararlı olduğu, ürünün bağımlılık yapmadığı biçiminde beyanlarda bulunduğu belirtildi. Komite, çözümleme konusu reklamda yer alan beyanların birer sıhhat beyanı olduğu, bu tür beyanlarla takviye edici bir gıda niteliğinde olan laf konusu ürünün, stres, gerginlik ve uykusuzluğa karşısında iyi geldiği ya da bu hastalıkların bu ürünle çare edildiği veya tedavisine muavin olduğu mesajının verildiği, böylece söz konusu ürünün sanki bir ilaç gibi yansıtıldığı sonucuna vardı. Sağlık Durumu Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan izin alınması gerektiğini gösteren komite, Altuğ'a 104 bin 781 lira yönetimsel para cezası uygularken, söz konusu reklamın da durdurulmasına karar verdi.

DİYET ÇAYI TAVSİYESİNE DE SUÇ OLUŞTURAN KESİLDİ

Komite keza, Merve Boluğur'un yine Instagram hesabından yaptığı bir zayıflama çayına da suç oluşturan kesti. Boluğur'un reklamını yaptığı nehir için, "Bana en çok sorduğunuz sorulardan biri olan nasıl cılız kaldığım. Bugün cevabını açıklıyorum. Kilomu gözetmek ve fitliğimi devam etmek için kullanıyorum. Sizin de kısa zamanda birtakım hedefleriniz varsa tavsiye ederim. Fazla hızlı bir şekilde ödem atıyor ve çok fazla memnun kaldım, sizinle paylaşmak istedim" şeklindeki beyanlarla ürünün kilo vermeye asistan olduğu ve vücuttan ödem attığı biçiminde bir intiba uyandırıldığı, dahası şahsın takipçileri nezdinde gerçekte bu ürünü kullanıp avantaj sağlandığı yönünde bir seziş oluşturulduğu sonucuna vardı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/merve-bolugur-ve-pinar-altuga-105er-bin-lira-reklam-cezasi-haberi-532117