Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Ermenistan, AB ve ABD ile ilgili açıklamalarda yer alan Çavuşoğlu’nun açıklamaları uluslararası basının da dikkatini çekti.

Birçok yabancı ajans açıklamalara “son dakika” ibaresiyle yer verirken özellikle Çavuşoğlu’nun ABD ile ilgili açıklamaları gündem oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan S-400 gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “S-400 sorunu için ABD ile iki taraflı egzersiz grubu kurma konusunda anlaştık” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: "AB İLE VİZE SERBESTİSİ GÜNDEMDE"

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Gelecek yıl AB ile ilişkilerin daha fazla ortamda geçmesi için biz hazırız. Reforma tartı veriyoruz ve buna ivme kazandıracağız, Reform Eylem Grubu toplantısını gerçekleştireceğiz. AB ile Ocak ayında karşılıklı ziyaretler olacak, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, Doğu Akdeniz’den vize serbestisine değin birçok konu ele alınacak” dedi.

Çavuşoğlu, son aylarda ilişkilerin gerildiği Fransa konusunda ise, “Fransa arkadaş canlısı ise ilişkilerimizi normalleştirebiliriz; ama bize karşısında eylem ve söylemlerine gürültüsüz kalmamız mümkün yok. Fransa ile ilişkilerin normalleşmesi için büyükelçilerimiz bir çalışma yapıyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com