Zincir marketlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışıyla başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası zincir marketlere ilişkin kayda değer açıklamalarda bulunmuştu.

Zincir marketlerdeki fiyatlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlarla ilgili ithamların yakından peşine düşüp takip edildiğini açıkladı “Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır” ifadeleri kullanmıştı.

BAHÇELİ’DEN FAZLA SERT SUÇLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında her gün art arda gelen zamlarda suçun marketlerde olduğunu söyleyerek “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Açgözlülere hoşgörü gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından yetişmek devletin asli vazifesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin sözlerine ise cevap Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç’tan gelmiş ve çok sert ifadeler kullanmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, sosyal medya üzerinden çok sert ifadeler kullanmıştı.

Olayların peşinde Akçay’a ŞOK Marketler’den de istifa tepkisi gelmiş BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Akçay görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘FETÖ’ imasında bulunarak kasıt gösterdiği BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bu kez Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi’nde (TBMM) MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay’ın hedefi oldu.

“TEKELCİ MARKETLER ZİNCİRİNİN HADDİNİ BİLMEZ KÜSTAH BİR SÖZCÜSÜ…”

Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Erkan Akçay, “Bir kısım zincir marketler kartel oluşturarak fahiş fiyat artışları yaratmakta, piyasalardaki yapay dalgalanmaları bahane ederek hayat pahalılığını körüklemektedir. Pek fakat tekelci marketler zincirinin haddini bilmez küstah bir sözcüsü idareli gerçekleri çarpıtarak yavuz hırsız misali kabahat bastırmaya kalkışmıştır” diye konuştu.

“KAPATMA CEZASI DEĞERLENDİRİLMELİ”

MHP’li Akçay, “Bu malum şahıs enflasyonun dizginlendiği, petrol fiyatlarının düşüşe geçtiği, döviz kurunun yatay seyir izlediği olumlu bir süreçte temel yiyecek ürünlerine yaptıkları zamları yasal göstermeye çalışmıştır. keyfi fiyat artışlarıyla hayat pahalılığını körükleyen bu tekelci yapıya aleyhinde denetimler artırılmalıdır. Fahiş fiyat artışları nedeniyle kesilen para cezalarına ilave olarak kapatma ve teşhir cezaları caydırıcı bir seçenek olarak mutlaka değerlendirilmelidir. İlk üretimden son zincire dek kurdukları kartel yapıyla ekonomik gücünü ülkesine ve vatandaşımıza karşısında tabanca olarak kullananlardan adli ve yönetimsel olarak mutlaka hesap sorulmalıdır. Bu iş birlikçilerin küresel bağlantıları ve ilk kez FETÖ edinmek üzere terör örgütleriyle iltisakları araştırmalıdır. Unutulmasın ama Türkiye kriz fırsatçılarına, faiz lobilerinin döviz oyunlarına ve küresel tefecilerine geçit vermeyecektir” dedi.

medyatava

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/mhp-grup-baskanvekili-erhan-akcay-bim-icin-kapatma-istedi.html