GÜLDÜRÜ YAĞMURU


Michael Douglas ve Alan Arkin'in başrollerini paylaştığı Kominsky Method, izleyiciyi kahkahalara boğan muhteşem bir Netflix yapımı. Yaratıcılığını Chuck Lorre'un üstlendiği Kominsky Method; En İyi Komedi Dizisi ve En İyi Aktör (Michael Douglas) dallarında Altın Küre kazandı ve ayrıca Emmy Ödülleri'nde altı dalda aday oldu. Zaman zaman güldürüp, zaman zaman duygulandıran ve düşündüren bir yapım olan Kominsky Method'ta, zamanın ruhunu yakalamaya çalışan iki yakın arkadaşın, başlarına gelen olaylar ve sorunlar silsilesinden komik bir şekilde kurtulmaları anlatılıyor. Yaşlanmanın ve hayatın getirdiği zorlukları mizahi bir dille anlatan Kominsky Method; komedi, dram ve macera türlerinin harmanlandığı güzel bir yapım.

DİZİNİN KONUSU

Oyuncu koçu Sandy Kominsky, en yakın dostu olan Norman Newlander'la birlikte yaşlanmanın getirdiği zorluklarla savaşırken, hayatlarından da kahkaha ve eğlence hiç eksik olmaz.
Dizinin oyuncuları arasında; Michael Douglas, Alan Arkin, Sarah Baker, Nancy Travis, Lisa Edelstein, Paul Reiser ve Danny DeVito yer alıyor.

MUTLU YAŞAMIN FORMÜLÜ

Britanya'nın yaşayan en büyük eleştirmenlerinden ve filozoflarından birisi olarak kabul edilen Terry Eagleton, Mizah (Humour) adlı kitabında; "Kahkaha, eğlenceden ziyade keyfi yerinde olmanın bir işaret olabilir." der. Dizideki Sandy ve Norman karakterlerinin de, başlarına gelen onca zorluğa rağmen her koşulda keyiflerinin yerinde olduğunu ve hayattan şikayet etmektense yaşamın her anından keyif aldıkları görülüyor. Romalı büyük devlet adamı ve filozof Marcus Tullius Cicero (MÖ 106–MÖ 43), Platon'u örnek alarak diyalog biçiminde kurduğu eseri Yaşlı Cato veya Yaşlılık Üzerine'de yaşlılığın insan hayatının doğal bir aşaması olduğunu ve bu çağın bir yük gibi görülmemesi gerektiğine dair düşüncelerini aktarır. Kitabında; "Huysuz ve geçimsiz değil, aksine ılımlı olan yaşlılar katlanılabilir bir yaşlılık sürer; arsız ve geçimsizlik yaşamın her çağında bunalıma neden olur." der. Sandy ve Norman karakterlerinin de Cicero'nun kitabında söylediği mutlu yaşam metodunu uyguladığını ve mutlu bir yaşam sürdüklerini görüyoruz.

USTALARA SAYGI KUŞAĞI

Son dönemdeki en başarılı komedi yapımlarından birisi olan Kominsky Method, Michael Douglas ve Alan Arkin'in muhteşem performanslarıyla kesinlikle görülmeye değer bir yapım. Özellikle Sandy ve Norman karakterlerinin çocuklarıyla olan komik diyalogları izleyiciyi kahkahalara boğuyor.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com