Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının devam ettiği Milas ilçesinin Çökertme Mahallesi’nden son durumu paylaştı.

“şimdi yangın Çökertme'nin hemencecik yanındaki sırtlarda, yoğun bir şekilde devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle Çökertme'ye içten geliyor” bilgisini veren Tokat, “Ivedi müdahale ihtiyacı var. Yetkililerle görüştük. Buraya arazöz desteğiyle birlikte helikopterlerin hatta uçakların her tarafta devreye girmesi gerektiğini açıklama ettik. Helikopter geldi lakin uçakları bekliyoruz” diye konuştu.

TAHLİYELER YAPILIYOR

“Yeni yanan yer ile eski yangın yeri birleşmiş durumda. Sırtlardan altında inmesi durumunda ciddi olarak Çökertme sahili hasar görecek” diyen Tokat, bölgede tahliyelerin yapıldığını bildirdi.

Tokat, “Buraya hemencecik müdahale şart. Havanın kararmasıyla birlikte burada müdahale imkanı kalmayacak ve Çökertme'yi kendi kaderiyle baş başa bırakmış olacağız” uyarılarında bulundu.

“ÇÖKERTME YANIYOR, UÇAK DESTEĞİ YOK”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da “Çökertme yanıyor. Helikopter ve uçak desteği değil. Yol kapanıyor. Başkanımızın çığlığını ülkeyi yönetenler duymuyor” dedi.

“NE YAZIK Kİ ÇÖKERTME İÇİN TAHLİYE KARARI ÇIKTI”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sosyal ağ hesabından “Yangının devam ettiği diğer bir ilçemiz olan Milas'ta incelemelerde bulunduk. Ne yazık oysa Çökertme için tahliye kararı çıktı. Yangın Ören yönünde ilerliyor” bilgisini paylaştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milas-belediye-baskani-yangin-yogun-bir-sekilde-devam-ediyor-haberi-536283