MedyaRadar'ın haberine tarafından Türkiye'nin birçok bölgesinde devamlı yangınların büyük bir kısmı yoklama altına alınırken, devam edenler için ise çalışmalar sürüyor. öte yandan Muğla'dan yeni yangın haberleri de gelmeye devam ediyor.

Muğla Milas'ın Beyciler Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ağaçlık alanda başlayan ve geniş bir alanda etkisini sürdüren yangına müdahale için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre il ve ilçelerden takviye gelen çok sayıda yangın söndürme ve itfaiye ekipleri alıştırma yürütüyor.

Rüzgarın etkisiyle mahalledeki ikâmetgâh alanlarına değin ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için semt sakinleri evlerini tahliye etmeleri uyarısı yapıldı.

EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Vatandaşların da söndürme çalışmalarına yardım verdiği yangın, Bodrum'da 60 hanenin bulunduğu Gökpınar ve Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkili oluyor. Mahallelerin büyük kısmı tahliye edildi. Uzun zaman yangının seyrini bekleyerek bölgeden uzaklaşmayan bir takım semt sakinleri, alevlerin yaklaşması üstüne evlerinin etrafını sulayıp bölgeden ayrıldı.

BİR SEMT DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Yangın Aşağı Mazı Mahallesi'ne de ulaştı.Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, çevredekiler Sahil Güvenlik botları ve özel tur tekneleriyle bölgeden terhis edildi.

Yangının yerleşim alanlarına hasar vermemesi için ağaçlık alanda fazla sayıda iş makinesi ile egzersiz yapılıyor. Bölgede dik yamaçların bulunması ise arazöz ve meslek makineleri ile müdahaleyi güçleştiriyor. Yangının Milas'ta emrindeki Ören Mahallesi'ne doğru ilerlediği öğrenildi.

Karadan yürütülen söndürme çalışmalarına mahalle sakinleri ile bölgeye gelen gönüllüler de takviye veriyor.

BODRUM'DA MAKİLİK VE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN TEFTIŞ ALTINA ALINDI

öte taraftan Bodrum'un Umurça ve Kumbahçe mahalleleri ile İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ağaçlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleyle mesken yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangına, Muğla Orman Alan Müdürlüğü, Milas İşletme Müdürlüğü, Bodrum İşletme Şefliğine ait 7 arazöz, 1 su tankeri, fazla sayıda meslek makinesi, 2 helikopter, 6 teknik personel ve Orman Muhafaza Memuru, 33 yangın söndürme işçisi çevre il ve ilçelerden ekipler katıldı. Çalışmalara, arama kurtarma dernekleri gönüllüleri ile vatandaşlar da destek verdi.

Bölgede soğutma çalışmaları arazözler ve İzmir Güvenlik Müdürlüğüne ait 5 TOMA ile yapılıyor.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milastaki-yangin-bodruma-sicradi-haberi-536253