Odatv'den Sami Menteş'in ulaştığı belgelere tarafından 2016 yılında kurulan İnova Yüksekokul Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, hem ortakları hem de yaptıkları satışlarla dikkat çekiyor.

Şirketin Yönetim Kurulu’nda Oktay Selçuk ve Selçuk Özdemir bulunuyor…

Oktay Selçuk, Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi… Ziya Selçuk, bakan olduğunda sahibi olduğu Özel Maya Okulları’nı kardeşine bırakmıştı.

Selçuk Özdemir ise, Ziya Selçuk’a yakınlığıyla tanıdık bir ad…

Yani, Bakan Ziya Selçuk’un kardeşi ve arkadaşı Selçuk Özdemir bir şirketin idare kurulundalardı. Gazi Üniversitesi Teknokent’te kurulan şirketin müşterileri de muhabere.

ODATV BELGELERE ULAŞTI: "ON MİLYONLARCA LİRALIK SATIŞ"

Odatv, yaptığı çalışmalar sonucunda şirketin 2019 yılına ait beyannamesine ulaştı. Beyannamede İnova Akademi Bilişim’in müşterilerinin büyük bölümünün özel okullar ve devlet kurumları olduğu görüldü.

Yani, bakanın kardeşi Oktay Selçuk’un sahibi olduğu şirket, bakanlığa ast etkinlik bildiren okullara ve devlet kurumlarına satışta bulunmuştu!

Odatv’nin edindiği belgelere göre; 2019 ve 2020 yılında şirketin yaptığı satışların toplamı 25 Milyon 678 bin 159 Türk Lirası...

Özel okul sahiplerine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere tarafından ise, okul sahipleri bundan böyle şirketin tavrından nedeniyle bunalmış durumda.

Derhal merak edilen ise, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ne diyeceği…

İşte belgeler:

İşte bakanın kardeşinin şirketinin 26 Mayıs 2021 tarihine ait Ticaret Sicil Gazetesi:

Sami Menteş / Odatv.com

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milli-egitim-bakaninin-kardesinden-okullara-25-milyonluk-satis-haberi-534528