Atatürk Havalimanı’nı yıkıp yerine Halk Bahçesi gerçekleştirmek için geçtiğimiz mayıs ayında düğmeye bastı. İş makineleri havalimanına girdi ve afet işlemi başladı.

Tartışmalar arasında pistleri kırılmaya başlanan, kapalı kapılar ardında ihalesi yapılan Atatürk Havalimanı’nda 29 Mayıs’ta temsili fidan dikim töreni gerçekleştirilmişti.

29 Mayıs’tan iki gün önce ise pistlerin olduğu bölgenin imar planı değiştirilmiş ve 500 hektarlık kısım “Halk Müziği Bahçesi” ve “Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapılar Alanı” olarak belirlenmişti.

2023 yılında hizmete alınacağı kayıtlı ve yapım maliyeti 2 milyar 127 milyon lira olan halk müziği bahçesi projesinin üstlenen müteahhit firma Inşa ve Inşa Atatürk Havaalanı apronunda çalışmalarını hızlandırdı.

UÇAK PİSTİNİN YERİNE KAYKAY PİSTİ

İstanbul Insanlar Bahçesi proje için Atatürk Havaalanı’na 145 bin ağaç dikecek. 145 bin metrekarelik serüven parkı, 650 metre uzunluğunda kaykay pisti, 28 bin kişiye hitap edebilecek faaliyet çayırı, çocuk oyun alanları planlandı. Halk Müziği bahçesinin içinde 18 bin kişiye ibadet imkânı sağlayacak cami yapılacak.

Pistleri kırılarak yerine ağaç dikilecek Atatürk Havalimanı’nın kapatılıp, onun yerine hizmete açılan İstanbul Havalimanı için milyonlarca ağaç feda edilmişti.

Kentin kuzeyinde büyük bir ekolojik yıkıma niçin olan ve yeri çok tartışılan üçüncü havaalanı için ne değin ağaç katledildiği ise bütünüyle bilinmiyor.

MÜTEAAHİT ALDIĞI İHALELERLE DİKKAT ÇEKİYOR

İş makineleri ve kamyonlarla pistleri parçalamaya başlayan firmanın sahibi Zafer Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınıyor.

Yapı ve Inşa şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca lirayı bulan ihalelerle dikkat çekiyor. 21-B olarak aşina “özel ziyafet usulü” yöntemiyle fazla sayıda kamu ihalesi bölge firma 2019, 2020 ve 2021 yıllarında bahşedilen millet ihalelerinin toplamı 16 milyar 192 milyon lira oldu.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/milli-servet-paramparca-ucak-pistinin-yerine-kaykay-pisti.html