Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından ABD merkezli kripto para şirketi Coinbase’in kurucusu, milyarder girişimci Brian Armstrong, yaşlanma sürecini tersine çeviren terapiler yapmayı amaçlayan NewLimit adlı yeni ‘epigenetik baştan programlama’ şirketini duyurdu.

Bir basın açıklamasına göre, NewLimit ‘yaşlanmanın epigenetik faktörlerini içeriye doğru sorgulayarak ve belirtilen hasta popülasyonlarını tedavi etmek için dokuları yenileyebilecek ürünler geliştirmeye başlayacak.

Armstrong, ‘ihtiyarlık sürecini yavaşlatabilecek, durdurabilecek ya da tersine çevirebilecek terapiler’ yaratmak için çalıştıklarını açıkladı. Meşhur milyarder, yaşlandıkça hangi hücre özelliklerinin değiştiğini vermek için makinelerden yararlanacaklarını duyurdu.

Şu esas değin yaşlılığı geciktirmesi planlanan proje için 105 milyon dolarlık yatırım yapıldığı bildirildi.

Armstrong göre yayımlanan bildiride “Yaşlanmayı durdurmayı sınamak fantastik derecede heyecanlı bir süreç. Eğer her şey istediğimiz gibi giderse önümüzdeki 10 yıl içerisinde istediğimiz sonuçları almayı planlıyoruz. Bu bir süreç olacağı için bugün başlamanın aciliyetini hissediyoruz” dedi.

NewLimit’in anahtar süreci, DNA’nın maddi yapısını değiştiren değişikliklere atıfta bulunan epigenetiğin yaşlanmayı nasıl yönlendirdiğini ortaya hariç tutmak olarak açıklandı.

Yaşlanmanın epigenetik faktörleri, ‘hücrelerin temel işlevlerine zarar veren ve kanser ve diğer yaşa yan hastalık riskini artıran gen ifadesinde yaşa tabi şansın dönmesi’ olarak tanımlanmaktadır.

NewLimit, bu sürücüleri tam tersini yapacak şekilde her tarafta programlamak istiyor.

Basın bülteninde ‘Basitçe bildirmek gerekirse, hepimizin gençken sahip olduğumuz, fakat bir şekilde kaybettiğimiz yenilenme potansiyelini geri kazanmanın bir yolunu bulmak istiyoruz’ açıklamalarında bulundu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milyarder-girisimci-duyurdu-yaslilik-tarihe-karisiyor-haberi-542454