Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine kadar 100 bin lira mal varlığı olan vakfın amacı “Yoksulluğu alıkoymak, adaletli paylaşımın yayılmasına katkı maddesi gerçekleştirmek ve vakıf senedinde kayıtlı öteki amaçları yerine getirmek” diye açıklandı.

Yargı ve Demokrasi Vakfının kurucuları aralarında AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da yer aldı.

Vakfın yönetim kurulunda Muhammet Elfıkhi, İman Elfıkhi, Shaaban Okabı, Muhammed Mustafa devir aldı. Vakfın kurulduğu Sultan Rezidans'ın tanıtım metinlerindeki daire fiyatları dikkat çekti. Rezidansta 1+1 daireler 198 bin dolardan, 2+1 daireler 312 bin dolardan, 3+1 daireler ise 385 bin dolardan başlıyor.

İÇLERİNE SİNDİREBİLİYORLAR

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AKP'li Aktay'ın kurucular arasında yer aldığı vakfın diğer kurucularının tanıdık olmayan uyruklu olduğunu hatırlattı ve “Vakfın kurucularından 4'ünün yabancı olması araştırılmaya bedel şart. Geçmişte Ensar, Türgev, Tügva'ya halk kurumlarından ve belediyelerden bu vakıflara yapılan kaynak aktarımı hepimizce malum” dedi. Bingöl şöyle konuştu:

“Yoksullukla mücadeleyi hedef edinen bir vakıf böyle fazla yüksek, lüks rezidansta çalışmayı içine sindirebiliyor. Ancak koskocoman bedellerle satın alınan veya kiralanan bu vakıf adresi yerine daha mütevazi bir yerde çalışmalarını sürdürebilirdi. Bu yüksek meblağ ile birkaç fakir vatandaşın ihtiyaçları giderilebilirdi.

Amaç ve gerçekte bütünüyle çelişen bir tablo ortaya koyuyor. Nasıl Olursa Olsun Türkiye'de ciddi anlamda adaletin ve demokrasinin değil edildiğinin farkındalar oysa bu adla bir vakıf kurmayı önemsiyorlar. Cana Yakın olup olmadıklarını fazla yakında göreceğiz. Samimilerse yargı ve demokrasinin olmadığı yerde seslerini yükseltmeliler. Hem vakfın amaçları arasında sayılan yoksullukla mücadeleyi de bu vakfı peşine düşüp takip ederek, nasıl yoksullukla mücadele ettiklerini süre içinde göreceğiz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milyonluk-rezidansta-fakirligi-cozecekler-haberi-527572