Mısır'da 22 firavunun mumyaları akşam saatlerinde başkent Kahire caddelerinden kortejle geçirilerek Milli Darı Medeniyeti Müzesi’ne taşındı.

 Ihtişamlı bir merasim eşliğinde gerçekleştirilen nakil işlemine çoğu Mısırlı’nın yanı sıra online olarak dünyanın birçok ülkesinden kişi yoğun ilgi gösterdi. Dünya basınında yaklaşık 400 televizyonun canlı olarak yayınladığı "Firavunların Altın Geçidi" adı bahşedilen törende 18 kral ve 4 kraliçe eski Mısır geleneklerine kadar tasarı edilmiş, farklı araçlarda 5 kilometre baştan başa taşındı. Yüzyıllardır bulundukları yerden alınan Mumyalar, ülkenin başkenti Kahire'deki Mısır Müzesi'nden şehrin güneyindeki ‘Milli Mısır Medeniyeti Müzesi'nde ziyaretçilere sergilenmeye başlanacağı açıklama edildi.

NAKİL İŞLEMİ 40 DAKİKA SÜRDÜ

ÖTE TARAFTAN, mumyası taşınan tarihi kral ve kraliçeler aralarında Ramses II, Ramses IX, Seqenenre Taa II ve Hatshepsu yer aldı. Mumyalar, sarsıntı emicilerin bulunduğu altın renkli koruyucularla taşınırken, nakil işlemi yaklaşık 40 dakika sürdü. Müzenin halka ziyarete açılacağı açıklama edildi.

“HAYRANLIK UYANDIRAN BİR MERASIM”

Geçit töreni sırasında törenin önemine değinen Darı Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, "Bu tören takdire değer bir merasim. Tarihin derinliklerine kadar uzanan bu özgün medeniyetin üstünde değerlerine sahip meydana çıkan Darı halkının büyüklüğünün kanıtı olacaktır. Tüm Mısırlıları bu tarihi güne tanık olmaya ve bu benzersiz anın ruhundan ilham almaya misafir etme ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

odatv.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/misirda-firavunlarin-altin-gecidi-haberi-530810