Taliban'ın Afganistan'da sınırlarını genişletmesiyle Türkiye'ye arttığı bahis edilen göçlerin arkasında büyük tartışmalar yaşanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat da yaşanan tartışmalara ilişkin Alçı'ya yaptığı değerlendirmelerde, "Afganistan ve Pakistan’dan gelenler bizim insanlarımız Nagehan Bayan. Bize hep kardeş olmuş iki ülkeden bahsediyoruz. Kaldı ama şu sıra oradan gelen büyük bir dalga da değil. 2019’da yamalı göç kapsamında ülkeye girmeye çalışan 201 bin Afganlı yakalamıştık o yıl yakalanan pervasız ve illegal göçmenlerin toplamı 400 bindi. Bu sene ise yasa dışı yollardan girmeye çalışan 70 bin kişi saptama ettik, bunların içinde Afganların rakamı 25 bin. 201 bine 2019’da ses çıkarmayanlar bu gün 25 bin ile ortalığı inletiyorlar. Bu adamakıllı algılar üzerinden bir işlem." ifadelerini kullandı.

"TEK ANLAYAN LİDER MERKEL"

Türkiye'nin insani göç politikaları izlediğini savunan Asilzade "Keza kendini yamalı göçten koruyor keza de hayatını kurtarmak için bize sığınanlara karşın insani vazifesini yapıyor." dedi.

Aristokrat şöyle devam etti: "Dünyada bizim değin kapsamlı ve sağlıklı işleyen bir göç yönetimi göstersinler adımı değiştireyim. Bu politikayı yapan ve uygulayan tek lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Yapılanın önemini tek anlayan lider ise Angela Merkel."

YAZIYI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/multecilerle-ilgili-iddialar-suleyman-soyluyu-kizdirdi-haberi-536140