Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 seneliğine Demirören-SISAL ortaklığına kiralanan Ulusal Piyango Yönetinin yeni vizyonunu hep beraber izliyoruz. Demirören oynatıyor, Seda Sayan “Haydi Bismillah” diyerek sunuyor, TV 8 yayınlıyor ama hiç kimse hiçbir şey kazanamıyor!

Reelinde kazanan var, üstelik hepsini yukarıyada saydım. Bir şey kazanamayanlar ise bu oyundan bir şey çıkacak umuduyla oynayan milyonlarca insan…

Ulusal Piyango'nun en çok alaka gören oyunu Rakamsal Loto'nun adı “Deli Rakamsal Loto” oldu ve sistemi değişti. Rakamsal Loto'da 1-49 rakamlarından 6'sını öğrenen, büyük ikramiye kazanıyordu. Deli Rakamsal Loto ise 90 numaradan 6 tanesi seçilerek oynanıyor.

Sistem değiştiği için 6 sayıyı kimse yakalatamıyor. İkramiye 28 haftadır devrediyor, bu hafta da devretti. Daha haftalarca böyle gidecek zira Talih Kuşu özelleşince 1-90 arasındaki sayılardan 6'sını yakalatma kaideyi getirildi. 90 sayı arasından 6 öğrenmek ise neredeyse ihtimalsiz!

CHP Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Kurulu abonesi Deniz Yavuzyılmaz’a göre, ‘'90 sayıdan 6'sını yakalatmak, 622 milyonda bir olasılık”… Bu sebeple 28 çekiliştir kimse öğrenemiyor. Kimse bilemesin de mükâfat alamasın diye kurgulanmış bir sistem ama insanları bunu oynamaya ikna etmek gerek.

O zaman ne yapıyoruz, eminliği bilinmeyen anketlerde Türkiye’nin en güvenilen namlılarından biri seçilen Seda Sayan’a Deli Rakamsal Loto’yu sunduruyor, ulusun gözünü müsabakaya sürüklüyor, oynamak konusunu yüreklendiriyoruz.

Senelerce emek verilmiş bir kariyer için talih oyunu sunuculuğu çok yersiz bir şey değil mi? Evet, öyle… Bu müsabakayı rastgele biri sunabilir, öyle de oluyordu ama dediğim gibi, içinden hiçbir şey çıkmasa da koli janjanlı olmalı.

Eksantriğime giden başka bir şey de, Deli Rakamsal Loto’nun sunumunun işin sahibi Demirören Medya’nın kanalında Kanal D değil de TV8’de yapılıyor olması. Ahbap çavuş ilişkilerinde başka bir sayfa… Herkes bir yerinden sebeplensin istemişler.

Gelelim gerçek skandala… Dünyanın en absürt şeyi sanırım bir talih oyununu “Haydi Bismillah” diye sunmaya başlamak olmalı ki Seda Hanım bütün olarak bunu söyledi. Neresinden baksanız skandal!

 

İslam dininde kumarın her türlüsü menedilmiştir ve içerisinde kumar olan her türlü reyin haramdır. Bakmayın ismine “talih oyunu” denildiğinde Deli Rakamsal Loto da bir kumardır ve “Bismillah” diyerek başka bir deyişle Allah’ın ismini anarak sunuma başlamak bence programın sunucusunu tez elden değiştirilmesinin gerektiğini gösteriyor. Değişir mi? Hiç sanmam.

Daha çok şey yazarım ama yazmak istemiyorum. Kazanma kaderinizin 622 milyonda 1 olduğu bir talih oyununu oynayıp, çıkacağını sanarak neticeleri merak ediyorsanız, kimin sunduğuna da, nasıl sunduğuna da takılmazsınız. Öyle oldu gerçekten, yer gök inler sanıyordum, neredeyse hiç tepki gelmedi. E, o zaman çıkacak sanarak oynamaya, kendinizden azaltmaya ve birilerinin kasasını doldurmaya devam!

Murat Tolga Şen / Medyaradar

Kaynak: www.sacitaslan.com