Sabahleyin Gazetesi'nden Bekir Coşkun'un haberine tarafından Mersin Gülnar'da, ailesinin kışı geçirmek için çadır kurduğu sırada ortadan kaybolan ve 10 gün sonra cesedi yer alan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cansız bedenini bulan kadın çoban Ayşe Üçgenin Taban Olmayan Kenarı, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında canlı yayına katılarak o anları anlattı. Normalde o bölgeye gitmediğini ancak hayvanları otlatırken, köpekler havlayınca Müslüme'yi bulduğu yere geldiğini anlatan Etap, "Müslüme'nin cansız bedenini görünce kardeşimi aradım. O da muhtara haber vermiş. Jandarmaya teslim edip evime gittim. Kıyafetleri üzerinde değildi. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor" dedi.

ADLİ HERIF RAPORU BEKLENİYOR

Müslüme'nin, üç gündür gözaltına yer alan babası Mehmet, anne Selvi ile ağabeyleri, dedesi ve bazı yakınları dün afiyet kontrolünden geçirildi. Aile hakkında Adli Tıp'tan gelecek rapora göre operasyon yapılacak. Müslüme'nin Karaman'da yaşamış dedesi İbrahim Yağal ise "Üzgünüz, devlet elinden gelen her şeyi yaptı" dedi. sırası gelmişken, Müslüme'nin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 aile yakını adliyeye sevk edildi.

7 KİŞİ BAĞIMSIZLIK

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün daha sonra cesedi yer alan Müslüme Yağal'ın (3) değişken sıfatıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden büyükbaba Hasan Yağal, tutuklandı. Anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise savcılıkta ifadeleri alındıktan sonradan özgürlük bırakıldı.

Dede Hasan Yağal ise tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Suç Oluşturan Hakimliği'ne çıkarılan dede Hasan Yağal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/muslumenin-olumunde-son-dakika-gelismesi-haberi-541460