Sabahleyin Gazetesinden Kâinat Abdullahğlu’nun haberine kadar Nevin Teoman, ölünceye kadar bakma vaadi sözleşmesi imzalatıp Bostancı’daki evinin tapusunu üzerine geçirdiği iddiasıyla kızı Seren Serengil’e dava açmıştı. Serengil’in üvey kardeşi Fulya Telli ise, Serengil’in annesine bakmadığını, dahası tezgah kurup 30 milyonluk evini üstüne geçirdiğini söylemişti.

Serengil ise bu iddiaları yalanlayarak “Annem bu evi sana vereceğim diyordu. Zaten vasiyeti buydu. Noterde de kendisi açıklama etti. Eski eşlerime güvenmediği için evvelden bu isteğini hayata geçirememişti, şimdiki sevgilime ise onay verdi. Annem davayı üvey ablalarımın baskısıyla açtı” demişti.

GÜNAYDIN, Serengil’in erkek arkadaşı Mustafa Rahman Tohma’nın dava dilekçesindeki ifadesine ulaştı. Tohma, ifadesinde kız arkadaşı ve annesi hakkında kendisinin de şahit olduğu detayları paylaştı.

’15 BİN TL VERDİ’
Seren’le 3.5 yıldır birlikteyiz. Kendisi annesi ile maddi ve maneviyat ilgilenmektedir. Nevin Hanım’ın tüm giderlerini, faturalarını ve aidatlarını karşılamaktadır. Kız kardeşi Fulya’ya para gönderip annesine vermesini istiyordu. Ben bunlara şahidim. Hatta kendi elimle teslim ettiklerim de oldu. Bir kez 15 bin TL’yi Seren namına annesine verdim. Bu olaylar olmadan önce Nevin Teoman bize sıkça gidip geliyordu. Birlikte tekne gezisine çıkıyorduk. Annesi haftada iki-üç gün Seren’in evinde kalıyordu.

Biz Ankara’ya Seren ile birlikte gittik. sonra annesi bir arkadaşı ile birlikte iki gün daha sonra Ankara’ya geldi. Seren’in, Ankara’da güzellik merkezi var. Nevin Teoman da kızından kendisine bakım yaptırmasını rica etti, kızı bakım yaptırdı. GATA ve noterden sonradan birlikte akşam yemeği yedik.

Nevin Teoman o akşam yemekte Seren’in daha önceki arkadaşlarına ve eşlerine güvenmediğini, böylece ona herhangi bir şey vermediğini fakat bana güvendiğini söyledi ve bu sebeple dava konusu evi kızına verdiğini belirtti. Ben buna bizzat şahidim.

Sözleşme veya vasiyet olması konusunda bir bilgim yoktur. Nevin Teoman keza bu kararını kız kardeşlerine söylememesini istedi. Notere gitgide artarak evi Seren’e tahsis ettiğini de ifade etti. Seren kuşkusuz evi satmaya kalkmadı, evde oturdu. Hatta evin tüm bakım masraflarını, aidatlarını karşıladı. Ortalama 200 bin TL harcama yaptık diye hatırlıyorum eve. Hatta doğalgazı bozulduğunda ben ressam götürüp yaptırdım.

Nevin Teoman, bizden uzaklaştırıldı. Annesi aniden bizimle görüşmemeye, aradığımızda telefonu açmamaya başladı. Bunun sebebinin Nevin Teoman’ın diğer kızları olduğunu düşünüyorum.

‘4 AYDIR SORUN VAR’
Annesi evi Seren’e verdikten bir buçuk yıl sonradan bile biz gayet iyiydik, oturup yemek yiyor, birlikte süre geçiriyorduk. Aradaki gerginlik son üç-dört aydır var. Seren Serengil’in bir kısım muhasebe işleri ile öteki kız kardeşi ilgileniyordu. Biz Seren’in E-devlet şifresini kardeşi Fulya’ya verdik. Olasılıkla taşınmaz konusunda oradan veri sahibi oldu.

Nevin Teoman’ın kızı Fulya’nın bir botanik bahçesi var. Hatta Fulya burayı benim devralmamı ve ona da pay vermemi istedi. Bunun haricinde bir geliri olduğunu düşünmüyorum.

‘BANKADAN ÇEKEMİYOR DİYE PARAYI DAIMA ELDEN VERDİK’
Biz Nevin Teoman’a elden paralar da verdik. Hatta en son apartman aidatını kızı Fulya’ya annesine vermesi için bankadan çekip verdim. Buna rağmen vergi borcu ödenmemiş ise bizim bir bilgimiz yoktur.

Seren’in oturduğu evin kira sözleşmesi annesi üzerinedir. Bundan kaynaklı haciz olup olmadığı konusunda da bir bilgim yok. Seren annesinin sıhhat ihtiyaçlarını da karşılıyordu. Annesi “Bankadan para çekmeyi bilmiyorum” dediği için biz paraları her zaman elden verdik.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/mustafa-rahman-tohma-annesinin-evi-seren-serengile-devrettigine-sahit-oldum.html