Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan corona virüsü, dünya çapında etkisini sürdürüyor. Salgına karşısında 1 yıl gibi kısa bir sürede aşılar geliştirilse de, ilk olarak üretim konusundaki sıkıntılar almak üzere virüsün hızını kesmeyi engelliyor.

öte yandan virüsün geçirdiği değişim da dünya kamuoyunu endişelendiren konulardan biri. İngiltere’de ortaya çıkan B.1.1.7, Güney Afrika’da tespit edilen B.1.351 ve Brezilya’da görülen B.1.1.248 mutasyonlarının halihazırda geliştirilen aşıları etkisiz kılacağı ve daha önce virüsü atlatan kişileri de baştan hasta edebileceği öne sürülüyordu.

HASTALIĞI ATLATAN KİŞİLERLE ÇALIŞTI

ABD’de söz konusu durumla ilgili manâlı bir araştırma gerçekleştirildi. ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nden Andrew Redd ve beraberindeki takım, bağışıklık sisteminin mutasyonlarla olan ilişkisini mercek altına aldı. Daha önce corona virüsüne yakalanıp iyileşen 30 kişiden kan örnekleri bölge Redd ve ekibi, bağışıklık sisteminin corona virüsü mutasyonlarını tanıdığını ortaya koydu.

CD8+ T HÜCRELERİ ÜRETİYOR

Bağışıklık sistemi, corona virüsü mutasyonlarıyla karşılaştığında, Sars-CoV-2’yle çaba etmek için kullandığı CD8+ T hücrelerini aktif şekilde üretmeye devam ediyor. Andrew Redd ve ekibi, yaptıkları çalışmanın bağışıklık sisteminin mutasyonlara karşı da tedbirli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/mutasyon-bilmecesi-cozuldu-haberi-530659